Hoe kies je de beste rolsteiger?

Hoe kies je de beste rolsteiger?

Rolsteigers zijn steigers die bestaan uit een of meerdere werkvloeren en voorzien zijn van wielen waardoor ze verplaatsbaar zijn in tegenstelling tot vaste steigers. Dit is een zeer handig middel om op hoogte te werken. Bij het gebruiken van een rolsteiger is veiligheid van levensbelang.
 

Bent u van plan een rolsteiger te kopen en weet u niet hoe je er eentje moet kiezen? Lees dit artikel dan verder want hier krijgt u voldoende informatie over de verschillende soorten rolsteigers die verkrijgbaar zijn bij Steigerdeals.  
Steigerdeals heeft een groot aanbod aan rolsteigers, maar hoe kiest u nou de beste uit voor uw klus en waar zou u het beste rekening mee moeten houden?Voordat u op zoek gaat naar de juiste rolsteiger moet u natuurlijk vooraf weten waarvoor deze gebruikt zal worden. Ook moet u weten of deze binnen of buiten zal worden gebruikt. Indien het buiten wordt gebruikt moet u ook de werkhoogte weten. Daarnaast moet u weten of het intensief (professioneel), regelmatig (semi- professioneel) of niet zo vaak gebruikt zal worden.

 

De rolsteigers

De rolsteigers van Steigerdeals zijn voor veilig werken op de hoogte. Ze zijn makkelijk te verplaatsen doordat ze een zwenkwiel met spindel hebben. De rolsteigers bestaan uit onderdelen die gemakkelijk in elkaar te zetten zijn. Ze zijn geschikt voor buiten klussen en ze worden aangeboden met werkhoogtes van 2 tot en met 12 meter met verschillende breedtes van 75 cm, 90 en 135 cm.

 

De beste platform lengte of steigerbreedte

Steigerdeals biedt allerlei soorten steigers aan in verschillende soorten maten. Het werkoppervlakte waarop u kunt werken wordt aangegeven door de platform lengte en de steigerbreedte. Hoe breder of langer de steiger, hoe meer werkruimte u hebt op hoogte. Meestal wordt er bij een platform maar een smalle steiger geplaatst. Bij brede steiger kunt u  twee platformen naast elkaar plaatsen.

 

Het verschil tussen werk en platformhoogte

Er zit een groot verschil tussen de werkhoogte en de platformhoogte van een steiger. De hoogte waarop je kunt werken wanneer je op het platform staat is namelijk de werkhoogte. De platformhoogte is de hoogte waarop de platform van de steiger officieel mag liggen.

Als u wil berekenen hoe hoog de totale steiger is dan kun je een meter bij de platformhoogte optellen. Het is namelijk verplicht om bij een steiger een leuningframe van 1 meter te gebruiken.

 

De rolsteiger serie

Alle steigers van Steigerdeals zijn van het merk Euroscaffold en zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit. Steigerdeals heeft drie verschillende steiger series, voornamelijk:

  • Euro Serie
    Deze soort steigers hebben vaak meer steigermateriaal zoals platformen en stabiliteit. Ook hebben ze wielen die meer gewicht aan kunnen. Door een unieke zelfborg verbindingspen kan de steiger maar op een manier worden opgebouwd. Daardoor zijn de Euro steigers extra makkelijk en snel af te bouwen en zijn ze ook heel veilig.

 

  • Basis Serie ofwel basic-line
    Dit soort steigers zijn de basis steigers van Steigerdeals. Ze zijn van hele goede kwaliteit, bieden professionele stabiliteit en bevatten alle basisbenodigdheden voor een zeer goede steiger. De basis serie steigers hebben een wanddikte van 2 mm en een buisdikte van 5 cm. Door dichte verbindingspen en borgclips worden de frames gemakkelijk aan elkaar verbonden. Ze zijn simpel uit te breiden met steigermateriaal.

 

  • Standaard Serie
    Dit zijn professionele rolsteigers voor intensief gebruik. Deze steigers hebben een professionele afwerking en uitstraling. Ze zijn hetzelfde als de basis serie alleen hebben ze andere materialen zoals aluminium kantplanken in plaats van houten kantplanken. Ook hebben ze wielen die meer gewicht aan kunnen. De steigers van Standaard Serie zijn dus uitgebreider en handiger voor intensief gebruik.

 

Weet u nu welke steiger het beste is uw klus past? Bestel het dan vandaag nog op www.steigerdeals.nl Voor 15:00 uur besteld is morgen in huis. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met telefoonnummer 085-0656192


© 2015 Maria1994, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.