Haal positieve energie in huis met deze epoxy orgonite tips!

Haal positieve energie in huis met deze epoxy orgonite tips!

Met een orgonite haal je positieve energie in huis! Orgonites zijn een mix van anorganisch en organisch materiaal, vaak in pyramide vorm gegoten. Dit kan gaan om bijvoorbeeld een mix van kristallen of metalen gegoten in polyesterhars of epoxyhars. Je kunt een orgonite zelf maken door deze materialen te combineren. Voor je aan de gang gaat zijn er een aantal tips om te zorgen dat je orgonite een succes wordt. We nemen ze met je door.Een mal die niet hecht aan de hars

Dit is erg belangrijk, je wilt natuurlijk niet dat je jouw orgonite niet meer los krijgt uit de mal. Epoxy is makkelijk te lossen uit een siliconenmal. Deze zijn makkelijk verkrijgbaar via epoxy leveranciers of gewoon via Alieexpres.

De juiste giethars

Het is belangrijk dat je orgonite uv bestendig is, epoxy kan vergelen onder invloed van uv licht. Gelukkig is dat op te lossen door een uv-stabilisator toe te voegen. Er bestaan ook gietharsen die al een uv-stabilisator bevatten. Let hier dus goed op wanneer je jouw orgonite doorzichtig wilt houden. Wanneer je jouw project glashelder wilt gieten kun je het best gaan voor een glasheldere giethars. Hier vind je bijvoorbeeld zo’n giethars, deze hars is ook al voorzien van een uv-stabilisator.

Hulpmiddelen

Uiteraard heb je mengbekers, wat mengstokjes en handschoenen nodig wanneer je met gietharsen werkt. Draag altijd handschoenen wanneer je met niet uitgeharde epoxy werkt om huidcontact te voorkomen.

De juiste materialen om in de piramide te gieten en het voorbereiden ervan

Vaak wordt er gebruik gemaakt van edelstenen, koperdraad, etc. Zorg ervoor dat je deze middelen ontvet en goed droog zijn voor je ze ingiet. De kans bestaat dat er ongewenste effecten ontstaan bij de uitharding van de hars wanneer je dit niet doet.

Werk in stappen!

Wanneer je in een keer de pyramide volgiet met hars en materialen wordt het vaak een zootje! Sommige harsen worden te heet door het grote volume aan giethars tijdens de uitharding. Ook bestaat de kans dat de materialen die je gebruikt van plek verschuiven tijdens het uitharden. Door in meerdere lagen te gieten kun je objecten steviger plaatsen en ook mooie effecten in diverse lagen verwerken

Met deze tips weet je zeker dat je orgonite een succes wordt. Succes met je project!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 Epoxy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.