Bowlingbaan in Utrecht

Bowlingbaan in Utrecht

Woon je in Utrecht of de omgeving hiervan? En zoek je een leuk en gezellig uitje waarin iedereen actief betrokken wordt? Dan kun je ervoor kiezen om eens lekker te gaan wandelen, of de stad in te gaan. Maar zeker als het weer wat winder is kan het een goed idee zijn om iets te gaan doen wat overdekt is. Zeker als je met mensen tussen de 6 en de 60 bent is het leuk om met zijn allen een bowlingbaan in Utrecht te bezoeken.

 Hoe is bowlen ontstaan?

Het oorspronkelijke bowlen komt van het kegelen. Het kegelen werd gespeeld met enkele kegels waar een steen tegenaan gegooid moest worden. Het is al vroeg ontstaan en al in 1840 speelden mensen in Nederland het spel. Allereerst werd begonnen met 3 kegels. Later werden het er meer.

Bowlen is hierop gebaseerd, echter hebben de pins een andere opstelling dan bij het kegelen. Waar vroeger de opstelling van een ruit werd gebruikt, is er tegenwoordig de driehoek bij het bowlen. Het wordt tegenwoordig door het hele land gespeeld en in elke regio is wel een bowlingbaan te vinden.

De puntentelling van bowlen

Bij het bowlen zijn er de gewone scores van 1-9 en een speciale score. Deze wordt behaald als alle pins omgegooid worden. Doe je dit in de eerste worp van je beurt dan levert je dat een strike op. Bij de volgende 2 worpen worden de punten dan dubbel geteld. Zo kun je in een beurt dus maximaal 30 punten halen. Gooi je in je tweede beurt alle pins om, dan is er sprake van een spare. De spare zorgt ervoor dat de eerste worp van je volgende beurt dubbel telt. Hierdoor kan je een maximale score halen van 20 punten in die beurt.

Bowlingbaan in Utrecht

De bowlingbaan in Utrecht is toegankelijk voor jong en oud en zorgt voor een leuke, maar zeker competitieve middag. Want iedereen wil natuurlijk winnen en daarnaast zoveel mogelijk strikes gooien. Verder is het mogelijk om naast het bowlen nog te genieten van de andere faciliteiten die er zijn.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 GerardKempers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.