Wat leert een kind van een houten babygym

Wat leert een kind van een houten babygym

De laatste jaren zie je steeds meer speelgoed op de markt komen dat leuk is voor het vermaak, maar waar je kind niets van leert. Natuurlijk is dat in de eerste levensjaren ook niet het belangrijkst, maar toch is het fijn dat je kleine tijdens het spelen al wat leert. Met een houten babygym is dat zeker het geval. In deze blog vertellen we je waarom.Betere motoriek

Het belangrijkste wat je baby leert van het spelen met een houten babygym, is motoriek. Deze verbeter snel, omdat je kind de speelgoedfiguurtjes moet aanraken om ze te bewegen en ze een geluidje te laten maken. Deze kleine beloning zorgt ervoor dat je kind gestimuleerd wordt om de speelgoedfiguurtjes bijvoorbeeld in te drukken of heen en weer te bewegen.

Oog/hand coordinatie 

Een voortvloeisel uit een betere motoriek, is een betere oog-hand coordinatie. Iets dat voor kinderen belangrijk is om te ontwikkelen. Wanneer je kleine in de box ligt of op de speelmat en met de houten babygym speelt, moet hij of zij eerst kijken en daarna met de handjes actie ondernemen om de figuurtjes heen en weer te laten zwaaien. 

Versterkt de spieren

Heb je bij de babygym speelfiguurtjes die je moet in moet drukken om een geluidje te laten maken? Of kunnen de speelgoedfiguurtjes schommelen? Dan zorgt dat ervoor dat je kind zijn of haar spiertjes versterkt. Veel in beweging zijn is gezond voor je kind. Ook als hij of zij nog niet kan lopen of kruipen. 


© 2015 Nickdekruif1, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.