Bingo spelen is gezond voor je

Bingo spelen is gezond voor je

Lekker bingo-en met vrienden om zo de gezondheid te verbeteren? Het klinkt raar, maar het is minder raar dan jij denkt. Lees het hier.Uit onderzoek van het Erasmus Medisch Centrum blijkt dat het meedoen aan een sociale activiteit, bijvoorbeeld bingo spelen, een positief effect heeft op de gezondheid voor de mens.

Gezond zijn hoeft niet alleen lichamelijk gezond te betekenen, maar ook sociaal, mentaal en spiritueel gezond. Er zijn een aantal dingen die hier aan bijdragen, zoals het hebben van een sociaal netwerk en maatschappelijke participatie. Bij een activiteitencentrum in Rotterdam is een vragenlijst afgenomen bij mensen die meedoen aan het bingo spelen op maandag avond. En wat bleek is dat de mensen aangaven zich gezonder te voelen door mee te doen aan het sociale bingo spel.

Bingo spelen voor zelfvertrouwen en eigenwaarde

De sociale activiteiten zoals bingo spelen is een belangrijke factor voor je gezondheid. Tevens kan zich dit weer ontplooien in meer zelfvertrouwen en meer eigenwaarde.

Bingo spelen online

Tegenwoordig bestaan er ook websites waar u kan bingo spelen. Op deze websites kunt u bingo spelen voor geld. Maar het belangrijkste is dat bij online bingo de sociale waarde ook heel hoog is. Er bestaat zelfs tegenwoordig een site waar u met een webcam kunt bingo spelen. U komt dan in een zogenaamde chatroom terecht, waar u uw medespelers kan zien en met hun kan praten via de chat. Dankzij dit kunnen zelfs alleenstaande ouderen aan hun sociale activiteiten komen, gewoon thuis via de computer. Wij kunnen ook stellen dat online bingo goed voor de gezondheid is, mits u goed met uw geld omgaat natuurlijk. 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 LucasvanderBel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.