Pokémon kaarten kopen in Nederland en België

Pokémon kaarten kopen in Nederland en België

In deze blog gaan wij het hebben over Pokémon kaarten. Waar kun je deze voordelig kopen? Wat zijn Pokémon kaarten precies? Hoeveel Pokémon kaarten bestaan er? En nog vele andere onderwerpen komen aan bod. Lees dus gerust de gehele blog garatis. Wat zijn Pokémon kaarten?

Pokémon kaarten zijn kaarten met een afbeelding erop van Pokémon figuren. Je hebt allerlei verschillende en kunt ze opdelen in drie verschillen categorieën:
- Pokémon
- Trainers
- Energies
De Pokémon kaarten worden gebruikt om het trading card game spel te spelen. Dit doe je samen met je vrienden, je speelt dan 1 tegen 1. Je begint beide met een deck en moet ervoor zorgen dat jij de ander verslaat. Op elke kaart staan het aantal HP en aanvalspunten maar ook hoeveel energies jij nodig hebt om een bepaalde aanval te doen. Tegenwoordig is de hype van Pokémon enorm gestegen en dit blijft maar zo door gaan. Dit komt doordat er beroemde influencers en Youtubers zoals Enzo Knol, Joel Beukers en vele andere beroemde Nederlanders zijn begonnen met het openen en verzamelen van Pokémon kaarten.

Waar kun je Pokémon kaarten kopen?

Je kunt op erg veel plekken Pokémon kaarten kopen, maar in Nederland is er een hele grote Pokémonwinkel genaamd Pokemonbundel.nl. Je kunt hier erg veel verschillende soorten producten bestellen voor een schappelijke prijs zoals:
- Booster boxen
- Losse booster packs
- Elite trainer boxen
- Pokémon Mystery boxen
- Pokemon boxen
- Premium collection boxen
- Japanse Pokémon kaarten
- Chinese Pokémon kaarten
- Losse Pokémon kaarten
- Graded kaarten van CGC
- Graded kaarten van Beckett (BGS)
- Graded kaarten van PSA
- Accessoires
- Overige producten (denk hierbij aan puzzles en andere leuke merchandise producten)

Onze ervaringen met deze Pokemonstore

Wij hebben zelf inmiddels al meerdere keren producten gekocht bij deze Pokemonwinkel. Ze hebben uitstekende prijzen, een breed assortiment en nette service. Je krijgt de producten erg snel in huis en goed verpakt. Het mooiste zijn toch wel de mystery boxen. Deze hebben wij nu al meerdere keren besteld en er zit altijd meerwaarde in de boxen. Stel je besteld voor 500 euro een box, dan is de kans groot dat je er producten van 600 a 700 euro in aantreft. Ze garanderen namelijk ook meerwaarde per box. Dit kunnen ze doen omdat zij de producten een jaartje of 10 geleden veel goedkoper kochten. Door de hype zijn alle Pokémon producten flink gestegen in waarde. Zij hebben daardoor op al hun oude collecties en producten flinke winsten en kunnen het leuk maken voor nieuwe colletors met meerwaarde per box.

Hoeveel Pokémon kaarten bestaan er in totaal?

Op moment van schrijven 22 juni 2022 bestaan er intotaal maarliefst 12644 vershillende Pokémon kaarten. Er zijn 94 verschillende series en 898 verschillende soorten Pokémon. Dit komt omdat er elke paar jaar een nieuwe generatie ontstaat. Momenteel zitten we aan het einde van de achtste generatie Pokémon. En het begon allemaal in 1995 met de eerste Japanse kaarten. Ze zijn dus al 27 jaar bezig met het ontwikellen van nieuwe series en kaarten. En alsnog is het populairder dan ooit. Dit komt mede dankzij de beroemde Youtuber Logan Paul, die vorig jaar extreem veel Pokémon producten kocht en er veel leuke video's over maakte. Hij verbrak een hoop records qua prijzen en aankopen.

Wat maakt het zo leuk?

Het is een erg leuke hobby, er zijn vele leuke communitys en erg veel items om te sparen. Wat ook erg leuk is is het openen van de gesloten pakjes. Je weet van te voren namelijk niet wat erin zit. Misschien pull jij wel een hele zeldzame Charizard of Pikachu! Dat blijft onvoorspelbaar en dat maakt het juist zo leuk en verslavend. Mocht je zelf geen zin of geld hebben om pakjes te openen kun je tegenwoordig ook oneindig kijken naar andere mensen die packs openen op Youtube, Twitch of Facebook. Dat kan ook erg leuk zijn!

Hopelijk hebben wij jullie iets geleerd over Pokémon en Pokémon kaarten!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Gentstudent, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.