Klustips voor de zomer

Klustips voor de zomer

Het is juni, een mooi moment om weer te gaan klussen. In en om het huis moet alles weer op orde zijn om weer te genieten in de zomermaanden. In de tuin heb je toch nog een aansluiting nodig voor de verlichting, dus installeer je een waterdicht stopcontact. In het huis geef je de kozijnen nog een laag verf. Bij deze een aantal klustips. Praktische tips

 • Last van een dolgredraaide schroef? Gebruik een plat elastiekje en je schroef krijgt weer grip als je hem er tussen doet
   
 • Vieze handen na het klussen? Maak je handen schoon met koffiedik. Koffiedik absorbeert olie en vetten en is daardoor ideaal voor na het klussen
   
 • Behangen zonder luchtbellen? Breng met een stanley-mesje een klein sneetje aan en smeer met een klein, smal kwastje vervolgens wat nieuwe behangerslijm achter het sneetje. Druk het papier goed aan en dep de overtollige lijm weg met een vochtige doek. Voilá! Alles de luchtbellen verdwijnen direct. 
   
 • Als je tijdens het boren teveel druk op de boormachine zet kan de boor verbranden. Trek daarom tijdens het boren in steen of beton de boormachine regelmatig uit het boorgat. Je geeft de boor even rust, waardoor hij afkoelt.
   
 • Altijd last van stof tijdens het boren? Gebruik een memopapiertje! Klap die dubbel, en je vangt al het stof op. 
   
 • Ga je ook buiten klussen? Een stekkerdoos kopen van 30m is dan aan te raden. Op die manier hoef je je boor niet constant in een ander stopcontact te doen, maar kun je snel je gehele tuin door.
   
 • Vallen je spijker altijd op de grond tijdens het klussen? Lijm een klein magneetje onder je hamer en je hebt ze zo weer terug. 
   
 • Verplaats je een grote plaat? Dat kan soms lastig tillen zijn in je eentje. Een oplossing is om een stevig touw mee te nemen, waarvan je de uiteinden aan elkaar knoopt. Leg de lussen om de onderhoek van de grote plaat en je kunt de plaat eenvoudig verplaatsen. 

Met deze handig tips, kom je een heel eind en zal het klussen allemaal een stuk gemakkelijker gaan!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 StefanJacobis, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.