Bouw een passief inkomen op met jouw foto's

Bouw een passief inkomen op met jouw foto's

Geld verdienen met je foto's

Ben je aardig goed in het maken van foto's, dan is het goed mogelijk om geld te verdienen met de foto's die je maakt. Heb je weleens gehoord van stockfotografie? Stockfoto's zijn foto's gemaakt door professionele fotografen of hobby fotografen welke gekocht worden voor een klein bedrag en daarna gebruikt worden op websites, blogs, reclame, nieuwsberichten enz. Zo is de foto bij dit artikel bijvoorbeeld ook een stockfoto. Zo zie je maar, een stockfoto kan dus ook een illustratie zijn.

Stockfoto's zijn foto's van de meest uiteenlopende onderwerpen die je maar kunt bedenken. Als een onderwerp relevant is, dan is er altijd wel vraag naar. Stockfotografie is een prima optie om een passief inkomen op te bouwen.

 

 

 Kwalitatieve foto's

De onderwerpen voor de foto mag je zelf bedenken. Op een onderwerp zal een foto niet afgekeurd worden. Wel wordt er streng gekeken naar de kwaliteit van foto's. Foto's moeten van een goede kwaliteit zijn:

  • Scherp gesteld op het hoofdonderwerp
  • Geen ruis op de foto
  • Geen bewegingsonscherpte
  • Hoge resolutie

Als je foto aan bovenstaande eisen voldoet, dan zal deze geaccepteerd worden als stockfoto.

Camera

De meeste fotografen hebben een professionele camera. Maar wist je dat de meeste mobiele telefoons zeer goede camera's hebben. Ik heb zelf ook een aantal foto's in mijn stockfoto portfolio die gewoon gemaakt zijn met mijn mobiel. Wel bewerk ik die foto's nog even met Lightroom. Dit is een gratis app op je telefoon. Je kunt een betaalde versie nemen, maar met de gratis versie kun je prima uit de voeten.

Onderwerpen voor je foto's

Zoals ik net al zei, je kunt zelf bedenken welke onderwerpen je op de foto wil zetten. Denk goed na over de onderwerpen die goed verkopen. Wil je mensen op de foto zetten, dan heb je een modelvrijgave nodig. Zo een vrijgave betekent dat je model de fotorechten aan jou afstaat. Anders word je foto niet geaccepteerd. Tenzij je hem aanbiedt als redactionele foto. Dit zijn fotos's die gebruikt voor bijvoorbeeld nieuwsberichten. Zolang de foto maar niet commercieel gebruikt word.

Websites met stockfoto's

Er zijn verschillende stockfoto aanbieders. De grootste is Sutterstock. Daar heb ik zelf mijn foto's staan omdat ik merk dat daar de meeste foto's worden verkocht. Een andere waar ik mijn foto's heb staan is Dreamstime. Maar de verkoop is daar aanzienlijk lager.

Wil je zelf een gokje wagen als stockfotograaf? Je kunt je bij Shutterstock aanmelden . Je moet na je aanmelding 10 foto's uploaden, waarbij 7 foto's goedgekeurd moeten worden. Zie mijn paragraaf over kwalitatieve foto's en dan moet het wel goed komen. Je kunt je ook aanmelden met illustraties.

Succes!

 

 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Lindavdm, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.