Leren schilderen tips

Leren schilderen tips

Als je wilt leren schilderen is het verstandig om alvast een paar goede tips te weten. Daarom zullen we in dit blogbericht een aantal handige tips beschrijven, welke eenvoudig zijn toe te passen tijdens het schilderen. Denk hierbij aan het mengen van kleuren, verdunnen van de verf en het onderhouden van schildersmaterialen.Hieronder worden drie tips kort beschreven, zodat je deze vrijwel meteen kunt toepassen tijdens het schilderen.

Hoe meng je kleuren?

Voor het mengen van kleuren is het verstandig om te weten welke kleurencombinaties er allemaal mogelijk zijn. Daarnaast is het belangrijk om te weten welke kleuren je met elkaar moet mengen om een bepaalde kleur te krijgen. Veel kunstenaars kiezen er daarom voor om een boek te halen waarin dit allemaal wordt uitgelegd. Gelukkig staat er op het internet ook voldoende informatie om de basistechnieken te leren van het kleuren mengen.

Met alleen de primaire kleuren (geel, rood en blauw) kun je elke wensbare kleur creëren. Meng je twee primaire kleuren, dan krijg je een secundaire kleur. Denk hierbij aan de kleuren groen, paars en oranje. Wanneer je meer dan twee kleuren met elkaar mengt krijg je een tertiaire kleur. De tertiaire kleuren worden ook wel omschreven als de aardkleuren. Dit zijn kleuren als bruin en grijs.

Hoe verdun je verf?

Zoals je misschien al weet is het verdunnen per verfsoort verschillend. Zo kun je bijvoorbeeld acrylverf verdunnen met water en olieverf met een medium. Bij het verf verdunnen is het belangrijk om dit gelijkmatig te doen. Verdun daarom niet in één keer een grote hoeveelheid verf, want anders is de kans groot dat je straks verf moet weggooien.

Schildersmaterialen onderhouden

Ben je klaar met schilderen? Dan is het belangrijk om schildersmaterialen, zoals penselen meteen schoon te maken. Wanneer je dit niet doet kunnen de penselen namelijk beschadigen. Wanneer bijvoorbeeld acrylverf volledig is opgedroogd kun je het bijna niet meer verwijderen met water. Dit is ook gelijk de reden om de verf meteen van de penselen te verwijderen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Acrylverfschilder, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.