Waarom fantasy boeken zo populair zijn tegenwoordig

Waarom fantasy boeken zo populair zijn tegenwoordig

In onze huidige tijd is fantasy wel zowat het meest populaire genre als het gaat om de boekenverkoop. Tenminste als je spreekt over fictie. Bij de non fictie zijn kookboeken waarschijnlijk het populairst van al. In Nederland en België wordt er dan ook graag gekookt en in een typisch huishouden vind je al gauw 5 of meer kookboeken. Maar bij de fictie is dus fantasy razend populair en dat heeft veel redenen. Fantasy boeken spreken een steeds algemener publiek aan en zijn ook bij de jeugd in.Lekker wegdromen in andere werelden

Een van de redenen waarom het fantasy bgenre zo populair is is dat het je toelaat om weg te dromen in fictieve en spannende werelden. Zowel voor kinderen als voor volwassenen kan het leven op school en op het werk erg stresserend zijn. Fantasy biedt je hierbij een uitweg. Enerzijds is dat escapisme maar anderzijds is lezen een van de 'betere' hobbies als het gaat om het bezig houden van je geest. Lezen is erg gezond, dat weet iedereen toch.

Fantasy is een erg breed genre

Fantasy is tegenwoordig veel meer dan Tolkien. Binnen de fantasy is de variëteit enorm toegenomen. Je hebt elementen iuiyt veel andere genres die zijn overgenomen, zoals horror en science fiction bijvoorbeeld. Fantasy kan ook een erg serieus genre zijn dat is geschreven als literatuur. Omdat fantasy zo populair is zijn er ook meer en meer auteurs die gaan schrijven in het genre. Dat leidt dan weer tot meer lezers en zo blijft de bal rollen.

Fantasy op tv

Om de populariteit van het genre te meten moet je tegenwoordig maar kijken hoeveel series en films fantasy zijn. Er zijn ook meer en meer fantastische en fantasierijke elementen te vinden in de gewone series en films op tv. Maar alles is begonnen bij de beste fantasy boeken van meesters in het genre zoals Tolkien. Wil je graag je eerste stappen zetten in het genre dan kan je bijvoorbeeld op bestefantasyboeken.com een kijkje nemen. Je vindt er een selectie van uitmuntende fantasy boeken en romans. Veel leesplezier.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 reginald, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.