Creatieve ontwikkelingen door het coronavirus

Creatieve ontwikkelingen door het coronavirus

Sinds het coronavirus ook zijn intocht in Nederland heeft gemaakt zitten veel mensen thuis. Wanneer je thuis zit ga je je snel vervelen en ga je soms dingen doen die je normaal gesproken niet zou doen. Online hobby shops ervaren een grote stijging in het aantal bestellingen dat ze ontvangen. Ook op sociale media kanalen zie je steeds meer mensen creatief bezig en nieuwe hobby’s ontwikkelen. Wat je steeds vaker terug ziet komen zijn het maken van armbandjes, kettingen en sleutelhangers. Maar ook zien we dat de schilders koffers weer uit de kast gepakt worden! Schilderen leek de laatste tijd meer iets van vroeger en voor de oudere mensen, maar je ziet dat ook steeds eer jongeren gaan schilderen sinds de corona crisis.Verschillende hobby’s

Met ruim 17 miljoen inwoners in Nederland kan het niet zo zijn dat iedereen dezelfde hobby’s leuk vind. Daarom zijn er ook veel verschillende soorten hobby’s die de mensen in Nederland uitoefenen. Veel voorkomende hobby’s zijn bijvoorbeeld hardlopen en fietsen. Mensen willen tegenwoordig graag fit blijven en zijn meer bezig met beweging dan ooit. Door in beweging te blijven voel je je beter en het is ook nog eens goed voor je lichaam. Schilderen, het klinkt misschien een beetje truttig, maar schilderen is een hele leuke en ontspannende bezigheid. Steeds meer mensen van jong tot oud pakken hun schilders koffer weer uit de kast! Als je nog steeds denkt aan het naschilderen van een stilleven moet je eens verder kijken. Wanneer je bijvoorbeeld expressionistisch schildert draait het niet om de perfecte vorm maar om de combinatie van kleuren en gevoelens. Lekker klodderen met verf is leuk, bovendien hou je er leuke schilderijen aan over die je kunt ophangen, weggeven of later zelfs verkopen.

 

Wat is er te doen tijdens de corona?

Zoals veel andere inwoners van Nederland zul jij je ook vast wel eens verveeld hebben terwijl je thuis zit. Als je goed om je heen kijkt zie je genoeg klusjes en taken die je nog moet doen in het huishouden of in het onderhoud van het huis. Wanneer je meer zin hebt om te ontspannen, zijn dit een paar leuke ideeën wat je kunt doen. Pak net als veel andere je schilders koffer weer uit de kast! Schilderen zorgt voor ontspanning en zo verruim je je creatieve geest. Ook kun je beginnen met armbandjes of kettingen te maken, dit is ook ontspannend en kun je ook nog eens echt gebruiken of cadeau geven.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 webwings, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.