Mijn hobby: anw modeltreinen

Mijn hobby: anw modeltreinen

Veel mensen hebben het als hobby: het hebben van modeltreinen en een eigen modelbaan. In Nederland bestaan er verschillende modelspoorverenigingen, waar leden bij elkaar komen om te praten over deze hobby. Daarnaast worden er bij deze verenigingen ook vaak workshops gegeven. Veel mensen genieten ervan om te kijken naar de treinen: naar de snelheid, de omgeving en de hoeveelheid treinen die er kunnen rijden. De reden dat het hebben van een eigen modelbaan een populaire hobby is, komt doordat mensen hun fantasie en creativiteit kunnen gebruiken, geduld leren hebben en tot rust kunnen komen. 

Mocht je anw modeltreinen willen aanschaffen en willen starten met een eigen modelbaan? Deze blog geeft handige tips.Waar moet je opletten bij het aanschaffen van anw modeltreinen?

Anw modeltreinen komen in vele soorten en maten, ook wel als schalen bekend. Grote modellen zijn zeer gedetailleerd, terwijl de kleinere modellen weer minder gedetailleerd zijn. Voordat je start met een eigen modelbaan, is het dus verstandig om na te denken over welke schaal je wilt. De schaal 1:87 wordt aangeduid met schaal H0. Dit is de meest voorkomende modelspoor schaal, gevolgd door de schaal 1:160. De 1:160 schaal wordt ook wel schaal N genoemd. De schaal die je kiest is meestal afhankelijk van de ruimte die je beschikbaar hebt gesteld voor je modeltreinbaan.

Na de keuze van een schaal komt de vraag of je wisselstroom of gelijkstroom wilt. Wisselstroom kent een betere stroomafname van de rails waardoor de treinen beter rijden.

Een andere vraag is of je moderne of klassieke treinen wilt. Uiteraard kan je deze twee stijlen goed combineren.

Wat is een geschikte plek om anw modeltreinen te plaatsen?

Anw modeltreinen en de bijbehorende modelbaan worden meestal in het huis geplaatst. Zolders, kelders en slaapkamers zijn de meest voorkomende plekken. De mogelijkheid bestaat eventueel ook om het in de tuin aan te leggen. Dit is vooral geschikt voor modelbanen met een grotere schaal.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 BrianA, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.