Wat zit er in je fotografie tas?

Wat zit er in je fotografie tas?

Iets wat elke fotograaf in zijn bezit heeft is een tas waar zijn of haar camera in past en het ligt er maar net aan wat voor fotosessie je gaat houden wat erin zit. Ben je namelijk, zoals ik, een bruidsfotograaf in Rotterdam, dan heb je naast je ‘normale’ gear ook nog een naaisetje bij je voor een ongelukje of een extra pakje zakdoekjes voor de happy tears. Maar de volgende standaard spullen zijn handig voor elke fotosessie.


Lenzen

Zonder camera geen lens. Ik gebruik zelf altijd de 35mm lens waar ik eigenlijk al mijn foto’s mee schiet. Ik heb deze goed onder controle en ik houd van de stijl foto die de lens mij geeft. Voor de zekerheid heb ik altijd een extra lens bij me en dat is de 50mm. Deze kan weer net dichterbij komen vanuit dezelfde positie en geeft met een sluitertijd van 1.8 een heerlijke bokeh.

Batterij(en) en oplader

Voor een fotosessies is het van belang om genoeg stroom bij je te hebben. Een goed opgeladen batterij is dan ook zeker een pre. Daarbij zorg ik (zeker) voor langere sessies, zoals een bruidsreportage, altijd dat ik een extra batterij EN de oplader bij me steek. Je weet namelijk nooit wat er gebeurd en dan ben je blij extra stroom bij je te hebben.

Lensdoek

Als je lens vies wordt door de regen of een vingerafdruk wil ik mijn lens goed schoonmaken. Daarom heb ik altijd een lens doek bij me waar ik de lens correct mee kan reinigen. Ik heb zelf een microfiber reinigingsdoekje bij me die door de aparte structuur het stof en vuil weg neemt van de lens. Zo is de lens weer fris en klaar om de volgende foto vast te leggen.

Extra geheugen

Voorbereiding is het halve werk. Stel je bent lekker aan het schieten en je vind een prachtige locatie waar je zeker gebruik van wilt maken… maar je kaartje is vol.. Believe me.. 1 keer vergeten en nooit meer! Sindsdien heb ik 6 flash kaartjes aangeschaft zodat ik altijd minimaal 3 kaartjes bij me hebt. Deze zijn allemaal 32 Gigabyte groot zodat ik genoeg ruimte heb voor al mijn foto’s.

Flitser

Een flitser is niet alleen handig in donkere omgevingen. Deze kun je ook op dagen gebruiken waar je net even wat extra belichting nodig hebt. Daarom heb ik mijn flitser ten alle tijden bij me om meer licht op het onderwerp te schijnen. Ook voor de donkere ruimtes is het natuurlijk erg handig en kun je ook nog eens experimenteren met verschillende composities. Tip! Neem ook extra baterijen voor je flitser mee.

Tripod

Een statief kan worden gebruikt om je camera op een hoogte te bevestigen zodat je betere stabiliteit verkrijgt. Een veelvoorkomende (en wat ik zelf in bezit heb) is een driepoot. Een voetstuk met 3 uitschuifbare poten die een hoogte kunnen bereiken van

Body

Tot slot neem ik natuurlijk mijn body mee.. Op dit moment heb ik een Canon 5D mark II waar ik met alle liefde mijn foto’s mee schiet. Deze doet al jaren zijn werk en ik zou niet zonder kunnen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Trouf, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.