Maak gratis een reuzenposter met je eigen printer!

Maak gratis een reuzenposter met je eigen printer!

In 3 minuten een reuze poster? Het is mogelijk! Hier zijn verschillende online tools voor, waarmee dit simpel gaat. Je hebt al een poster van 60cm bij 40cm voor 20 cent! Het ziet er absoluut niet lelijk uit en het is ook nog is leuk om te doen! Iedereen zou dit eens moeten proberen.

 

 Hoe werkt het?

Met de websites Blockposters en Rasterbator kan je een poster maken door A4tjes  uit te printen en later weer aan elkaar te plakken. Dit geeft een erg mooi effect! Met Rasterbator kan je van te voren de afbeelding aanpassen, zo kan je de afbeelding uit alleen stipjes laten bestaan.

Blockposters

Blockposters werkt het makkelijkste, maar is minder geadvanceerd dan Rasterbator.
Het werkt zo:
Eerst upload je een afbeelding, let wel op dat de maximale grote van de afbeelding maar 1 MB mag zijn.

Met de pijltjes kan je de hoeveelheid A4 papiertjes aanpassen. Bij de 'Landscape' modes zullen de pagina's op hun zij gaan liggen.
Klik nu op 'create my poster'.

Download het PDF bestand, hiervoor heb je wel Adobe Acrobat Reader nodig, dit is gratis te downloaden.

Vervolgens plak je de A4'tjes aan elkaar, de meeste doen dit met behanglijm, maar het kan ook met de zo genaamde 'Buddies'.

 

Rasterbator


Je kan bij Rasterbator zelf een afbeelding uploaden, maar ook een afbeelding uit de galerij gebruiken. Een voordeel van Rasterbator is dat er geen limiet aan de grote van de afbeelding zit. Een goede tip is om een plaatje te gebruiken die het liefste weinig achtergrond heeft, dan zal het uiteindelijk plaatje veel duidelijker zijn. Als je een afbeelding hebt gekozen, kun je naar de volgende stap gaan. 

Je kan hier de hoeveelheid A4tjes aanpassen. Ook kan je ervoor kiezen om in plaats van A4tjes, A3tjes of A2tjes gebruiken. Rechts van dit menu zie je een voorbeeld, met een 'mens' ernaast. Het mannetje is in werkelijkheid 180cm. 

Onder de voorbeeld afbeelding zie je ook het volgende staan:
Poster size: 84 x 56 cm
Paper consumption: 8 sheets
Poster size = de grote van de uiteindelijk poster. 1 A4tje is 210mm x 297mm.
Paper consumption = de hoeveelheid papier dat wordt gebruikt.

Ga naar de volgende stap. Hier kan je kleuren kiezen, dit zijn de kleuren van de stippen waaruit het plaatje is opgebouwd. 

Als je naar de volgende pagina gaat, zie je een aantal menu's. Standaard is de afbeelding weergeven met interlaced halftones, dit is naar eigen keus aan te passen naar bijvoorbeeld mozaïek.

Onder deze optie kan je het figuurtje aanpassen: Bijvoorbeeld naar een vierkant of naar een driehoek.

Bij de volgende optie  zie je 'Grid size' staan, daar kan je de grote van de figuurtjes aanpassen. Dit moet tussen de 5mm en 25mm zitten. 

Daaronder zie je 'Raster size' staan. Het is aan te raden om dit op 100% te laten staan, maar je kan er natuurlijk wel even mee experimenteren. 

Klik op 'Creaet Rasterbate', het PDF bestand wordt automatisch gedownload. Om het PDF bestand te kunnen bekijken en uitprinten heb je Adobe Acrobat Reader nodig, dit is gratis te downloaden.

Beide progamma's zijn geheel gratis te gebruiken, hoewel er een limiet aan zit. De limiet van Blockposters is 1000 pagina's. Wil je meer dan 1000 pagina's? Dan kun je de desktop versie downloaden, of een van de alternatieve progamma's gebruiken.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Info, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.