Welke soorten uitvaartverzekeringen zijn er?

Welke soorten uitvaartverzekeringen zijn er?

In Nederland zijn er verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Veel mensen vinden het lastig om een uitvaartverzekering te kiezen omdat ze niet weten welke soorten uitvaartverzekeringen er zijn. In dit artikel leg ik uit welke soorten uitvaartverzekeringen er zijn en welke uitvaartverzekering de beste is voor u.Soorten uitvaartverzekeringen
Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering kun je kiezen uit verschillende vormen van verzekeringen: de naturaverzekering en de kapitaalverzekering.

  • Naturaverzekering
    De naturaverzekering is een uitkering in diensten. De nabestaanden hoeven niets te regelen bij de uitvaart. Bij de naturaverzekering ben je verplicht gebruik te maken van de uitvaartverzorger die aangesloten is bij de uitvaartverzekering. 
  • Kapitaalverzekering
    Bij een kapitaalverzekering is het mogelijk om een begrafenis of crematie te laten verzorgen door de uitvaartondernemer naar keus. Belangrijk is dat je weet wat het bedrag is dat wordt uitgekeerd en wat de voorwaarden zijn.

Uitvaartverzekering op Jonge leeftijd
Ook al ben je er misschien nog helemaal niet mee bezig, maar sluit je op jonge leeftijd al een uitvaartverzekering af dan betaal je maandelijks een lage premie en bouw je gestaag een mooi bedrag op voor maar een paar euro per maand. Begin je pas op latere leeftijd dan is de premie maandelijks veel hoger.

Waar kunt u op letten bij het afsluiten van een uitvaartverzekering?

Wanneer u een uitvaartverzekering gaat afsluiten dan is het belangrijk om een  verzekerd bedrag te kiezen. Een gemiddelde uitvaart kost tussen de 4.000 en de 6.000 euro. Wilt u een zéér luxe uitvaart dan kunt u een hoger verzekerd bedrag kiezen. Verder is het van belang om niet alleen naar de premie te kijken, maar ook naar de polisvoorwaarden voordat u een uitvaartverzekering afsluit.

Uitvaartkosten
Hierboven zijn een aantal zaken behandeld die een rol spelen bij de uitvaart. Zorg dat u een goed overzicht hebt van de mogelijkheden qua uitvaartverzekering en maak voor uzelf inzichtelijk wat de kosten zijn van verschillende onderdelen van de uitvaart. Hierdoor kunt u goede keuzes maken en de kosten laag houden. Via deze website kun je uitvaartverzekeringen vergelijken


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 Verzekeringsexpert, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.