Wisselen van zorgverzekering, of juist niet?

Wisselen van zorgverzekering, of juist niet?

Iedereen mag één keer per jaar overstappen op een andere zorgverzekering. Aan het einde van het jaar worden de nieuwe zorgpremies bekend gemaakt en dat is meestal het moment dat mensen besluiten te wisselen van zorgverzekering. Is het echter wel voordelig om de overstap te maken?Wisselen van zorgverzekering, of juist niet?

Iedereen mag één keer per jaar overstappen op een andere zorgverzekering. Aan het einde van het jaar worden de nieuwe zorgpremies bekend gemaakt en dat is meestal het moment dat mensen besluiten te wisselen van zorgverzekering. Is het echter wel voordelig om de overstap te maken?

Overstappen is niet altijd voordeliger
Het is altijd verstandig om aan het einde van het jaar de verschillende zorgpremies te bekijken. Het kan zijn dat de zorgpremie van jouw zorgverzekeraar enorm is gestegen of juist is gedaald. Het kan daarom nooit kwaad om een kijkje te nemen en de premies te vergelijken. Het kan zijn dat het voordeliger is om over te stappen, maar het is ook mogelijk dat het helemaal niet nodig is om te wisselen. Laat je dus niet verleiden door alle marketingpraatjes en zoek zelf uit waar je geld kunt besparen.

Online verzekeraars zijn goedkoper
Er is een grote groep verzekeraars die alleen online diensten bieden. Natuurlijk zijn alle verzekeringen tegenwoordig online af te sluiten, maar er zijn een aantal verzekeraars die alleen online aanwezig zijn. Zij hebben geen hoofdkantoor waar je langs kunt gaan. Deze online verzekeraars besparen veel geld door online verzekeringen aan te bieden en hebben daardoor vaak een lagere premie. Overstappen naar een online verzekeraar kan dus voordeliger zijn.

Kijk niet alleen naar de prijzen
Het is verleidelijk om een zorgverzekering te zoeken met een lage premie en een laag eigen risico. Je wilt kosten besparen, maar je moet ook zoeken naar een verzekeraar waar je op kunt vertrouwen. Het is daarom altijd verstandig om de reviews over de verzekeraars te lezen. Je kunt van de ervaringen van anderen veel leren! Je weet door de reviews van anderen precies wat je van een verzekeraar kunt verwachten en of klanten altijd vriendelijk te woord worden gestaan.

Wees niet bang om te wisselen
Is het voor jou voordeliger om over te stappen op een andere zorgverzekering? Wees dan niet bang om te wisselen. Zijn de kosten bij een andere verzekeraar lager en zijn de ervaringen van andere klanten positief? Durf dan de stap te zetten en kies voor een nieuwe zorgverzekering!

Foto: Backdoor Survival
 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 hwhite, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.