Een uitvaartverzekering afsluiten of niet?

Een uitvaartverzekering afsluiten of niet?

Welke elementen moet u meenemen om een goede keuze te maken?

Overweegt u om een uitvaartverzekering af te sluiten? Welke punten neemt u mee in uw overweging? En welke punten neemt u verder mee in uw keuze? Allereerst raden wij u aan om meerdere uitvaartverzekeringen te vergelijken, voordat u een verzekering afsluit. Daarnaast kunnen onderstaande tips helpen om tot een juiste keuze te maken. Waar moet u op letten?

  1. Heeft u spaargeld of niet? Als een potje geld heeft kunt u overwegen dit voor uw uitvaart te bewaren. Gezien de lage spaarrente levert het echter weinig extra geld op en kan een uitvaartverzekering een investering zijn. 
  2. Wilt u een kapitaal– of een natura uitvaartverzekering? Als consument heeft u zelf de keuze tussen twee type verzekeringen. Een kapitaalverzekering keert daadwerkelijk geld uit en een naturaverzekering keert de diensten uit. U kunt ook een combinatie hiervan afsluiten indien u dat wenst.
  3. De polis- en premievoorwaarden. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering checkt u goed de voorwaarden, zowel de polisvoorwaarden als een gunstige premie zijn van belang. Vergelijk daarom verschillende aanbieders. 
  4. Breng je wensen in kaart. Het is goed om nu al na te denk over hoe uw uitvaart eruit moet komen te zien. Hoe uitgebreider de uitvaart hoe meer premie u zult betalen. Daarnaast zit er een verschil in kosten tussen een begrafenis of een crematie. Wij raden aan om een checklist te maken, zodat een alles op een rijtje zet en geen dingen over het hoofd ziet. Door een goede inschatting te maken hoeven er geen onvoorziene kosten gemaakt te worden door uw nabestaanden. 
  5. Een uitvaartverzekering met een indexatie. Houd hier rekening mee! Dit is noodzakelijk om een onderverzekering te voorkomen. Een uitvaartverzekering loopt vele jaren, maar moet wel kunnen meegroeien met de inflatie ontwikkelingen.
  6. Win advies in bij een specialist. Laat u bijvoorbeeld adviseren door een professionele tussenpersoon die u verder kunt helpen. De laatste onduidelijkheden kunt u dan laten wegnemen.

Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 uitvaartverzekeringpagina, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.