Geld lenen zonder bkr

Geld lenen zonder bkr

Hoe moet ik geld lenen zonder BKR-registratie?

Als je wel eens geld hebt geleend bij een bank of een erkende kredietverlener dan ben je zeker bekend met de term BKR-toetsing. Want voordat je het geld van je lening op zak hebt, wordt er door de bank onder andere nagegaan bij het BKR (Bureau Krediet Registratie) of je nog andere leningen heb lopen. Elke lening die je aangaat boven de 250 euro moet worden aangegeven bij het BKR. Zolang je deze lening gewoon netjes afbetaalt, is er helemaal geen probleem. Maar als je door omstandigheden een achterstand oploopt of als je helemaal niet terugbetaalt, dan krijg je een negatieve BKR-registratie en daar wringt het schoentje wanneer je een nieuwe lening wilt afsluiten want dat is dan bijna niet mogelijk.Een negatieve BKR-registratie

Het kan ons allemaal overkomen een negatieve BKR-registratie en het maakt een nieuwe lening aangaan er niet gemakkelijker op. Gelukkig kun je op andere manieren geld lenen zonder BKR registratie. Voor een klein bedrag kun je bijvoorbeeld bij je ouders aankloppen of bij een ander familielid, maar als het gaat om duizenden euro’s is dat niet zo’n goed plan. Geld brengt altijd spanning met zich mee en je leent dit beter niet van familie. Heb je dringend geld nodig overweeg dan eens of je goederen hebt die je kunt verpanden.

 

 

Goederen verpanden

Maar hoe werkt dat eigenlijk, verpanden? Als je in het bezit bent van dure sieraden, antieke objecten of je hebt een auto dan kun je die goederen verpanden en ontvang je daarvoor een som geld die je weer terugkrijgt op het moment dat je het geleende geld en de rente terugbetaalt. Naast de optie om te verpanden, kun je er ook voor kiezen om je goederen te verkopen en deze later terugkopen. Stel je hebt geld nodig en je bent in het bezit van een auto, dan kun je je auto verpanden en blijven rijden.

 


© 2015 Rmdplay, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.