Creditcard aanvragen

Creditcard aanvragen

Voor het aanvragen van een creditcard moet u minimaal 18 zijn. Ook moet u woonachtig in Nederland zijn. Daarnaast moet u in het geval van de verschillende banken een lopende bankrekening bij de desbetreffende bank hebben. Voor een creditcard van de ANWB moet u lid zijn van de ANWB.Voor het aanvragen van een creditcard moet u minimaal 18 zijn. Ook moet u woonachtig in Nederland zijn. Daarnaast moet u in het geval van de verschillende banken een lopende bankrekening bij de desbetreffende bank hebben. Voor een creditcard van de ANWB moet u lid zijn van de ANWB.

Het verschilt per instantie hoe u een creditcard kunt aanvragen. Vaak verloopt het aanvragen via internet, maar sommige instanties werken ook met aanvraag formulieren. Hoe u een creditcard online aan kunt vragen leest u hier. De overige mogelijkheden volgen hieronder.

Bij de ABN kunt u naast online aanvragen ook een creditcard aanvragen via een aanvraag formulier. Dit kan alleen wanneer u niet over Internetbankieren beschikt, of wanneer u een creditcard met gespreid betalen wilt. Het aanvraag formulier moet u downloaden en volledig invullen. Vervolgens moet het formulier uitgeprint worden en, inclusief de gevraagde kopieën, kosteloos opgestuurd worden naar het adres dat onderaan het formulier staat. U ontvangt dan een antwoord binnen 10 werkdagen.

Daarnaast kunt u natuurlijk altijd binnenlopen bij de creditcard verstrekker. Hier werken deskundige mensen die met u kunnen bekijken wat het beste past bij u en uw situatie.

Creditcard online aanvragen

Op de meeste websites van de instanties die creditcards leveren is het heel eenvoudig om een creditcard online aan te vragen. Het enige wat u er in ieder geval bij moet hebben zijn de benodigde gegevens voor internetbankieren en voor de ANWB uw lidmaatschap nummer. Verder wijst de procedure eigenlijk voor zich. Creditcard aanvragen, online, kan onder andere bij ING, ABN en de Rabobank.


© 2015 Rafa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.