Minilening aanvragen? Alles wat u moet weten over een minilening

Minilening aanvragen? Alles wat u moet weten over een minilening

Hebt u tijdelijk een klein geldbedrag nodig en kunt u dit niet van uw vrienden of familie lenen? Dan kunt u ervoor kiezen om een kleine lening zoals een minilening af te sluiten bij een van de tientallen kredietverstrekkers die actief zijn op de Nederlandse markt.U kunt bij een dergelijke kleine lening meestal maar een bedrag tot maximaal €1000 lenen, daarboven kunt u ervoor kiezen om bijvoorbeeld een persoonlijke lening af te sluiten. Een minilening lijkt in feite wel een beetje op een persoonlijke lening, de looptijd en de hoogte van de rentepercentage is namelijk al voor het afsluiten van een lening bekend. De looptijd is meestal ongeveer 2 maanden, maar dit verschilt uiteraard per kredietverstrekker en is uiteraard ook afhankelijk van de hoogte van het bedrag. Steeds meer mensen zien het voordeel van een kleine lening in, daarom begint deze leenvorm in Nederland en omstreken ook steeds bekender te worden. Een ander voordeel van deze lening is dat de kredietverstrekker vaak niet eens naar het register van het BKR kijkt op het moment dat een nieuwe klant zich aanmeld voor een lening.

Ook als u een BKR registratie hebt kunt u dus een flitslening afsluiten, zonder hierdoor veel meer rente te gaan betalen. De minilening staat niet voor niets bekend als spoedlening, u kunt op elk moment van de dag gemakkelijk via het internet (online) deze kleine lening afsluiten. Vaak hoeft u maar enkele gegevens in te vullen om het aanvragen van de lening te voltooien. De meeste kredietverstrekkers betalen dezelfde dag nog uit, de kans is dus groot dat u dezelfde dag het geleende geldbedrag nog op uw rekening hebt staan. Nadat u de lening hebt afgesloten, gaat het proces tot het betalen van de aflossing en de rente meteen van start, hier moet u dus zeker rekening mee houden.

De meeste mensen willen graag zekerheid over hoeveel een lening nou uiteindelijk gaat kosten, daarom kunt u bij de meeste kredietverstrekkers gemakkelijk vooraf online een offerte aanvragen. In deze offerte staat precies wat de looptijd van de lenig is en hoeveel rente u in totaal over de lening moet betalen. Na het bekijken van deze offerte hebt u vervolgens de mogelijkheid om direct het krediet aan te vragen. Ondanks dat er enorm veel betrouwbare kredietverstrekkers in Nederland zijn, treden ook steeds meer onbetrouwbare partijen toe tot de markt van kleine leningen zoals de minileningen. Voordat u een aanvraag voor een lening doet, is het aan te raden om eerst wat onderzoek te doen naar de betrouwbaarheid van de aanbieder.

Ook is het uiteraard aan te raden om eerst de leningvoorwaarden goed door te lezen, alvorens u de lening daadwerkelijk afsluit. Het voordeel hiervan is dat u kunt voorkomen dat u later voor vervelende verrassingen komt te staan als u eenmaal het contract hebt afgesloten. Het afsluiten van minileningen is verraderlijk, het zijn namelijk vaak kleine bedragen. In de praktijk blijkt dat consumenten meestal meerdere minileningen afsluiten bij verschillende kredietverstrekkers om onder een toetsing van het BKR register uit te komen, de hoogte van de leningen en de daarbij behorende lasten lopen daardoor snel op. Het is belangrijk om zelf goed in de gaten te houden of u de lasten van een lening wel kunt dragen alvorens u weer een nieuwe lening afsluit.

De meeste financiele problemen door leningen ontstaan doordat mensen teveel geld lenen en het overzicht voor zichzelf helemaal niet meer bewaren, u kunt dit gemakkelijk voorkomen door vanaf het begin af aan voldoende aandacht te besteden aan de lening. U kunt bijvoorbeeld ook veel geld op uw minilening besparen door de aanbieders goed met elkaar te vergelijken.

Geld lenen in de vorm van een Minilening

Zit u aan het einde van de maand net even wat krap bij kas en duurt het nog een paar dagen voor u uw loon krijgt? Of heeft u gewoon tijdelijk even een beetje extra geld nodig? Dan is een minilening of minikrediet een goede optie. Het hele grote voordeel van een minilening is namelijk dat u in zeer kort tijdsbestek en zonder veel gedoe en zonder toetsing bij het BKR het geld op uw rekening gestort krijgt. Wel betekent dit over het algemeen dat u wat meer rente betaalt dan bij andere leningsvormen.

wilt u dringend even snel geld lenen, dan is een minilening een goede optie. Bij een minilening kunt u echter geen grote sommen geld lenen. Bij een minilening gaat het om een kleine bedrag, met een maximum van 750 euro, dat u snel op je rekening gestort krijgt, maar dat je ook snel weer moet aflossen, sneller dan een reguliere lening. Een minilening wordt voornamelijk online afgesloten.

Het hele grote voordeel van een minilening is dat er geen toetsing bij het BKR plaats vindt. Dus ook al staat u bij het BKR geregistreerd, dan hoeft dat geen belemmering te zijn om een minilening af te sluiten. Bij een lening van meer dan 750 euro is elke geldverstrekker verplicht een BKR-toetsing te doen. Doordat een minilening tot maximaal 750 euro is, hoeft dat dus niet.


© 2015 BOBlog, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.