Geld lenen en het BKR

Geld lenen en het BKR

De mogelijkheden om snel een lening af te sluiten in Nederland is beperkt tot het afsluiten van een minilening. Bij dit type lening komt er doorgaans geen BKR controle aan te pas, waardoor je snel over geld kunt beschikken.Het is voor Nederlanders niet zo gemakkelijk om een lening af te sluiten. Zeker in vergelijking met andere landen. Dit komt gedeeltelijk door de BKR controle.

De BKR controle en registratie

De BKR registratie is in het leven geroepen om burgers te beschermen tegen onverantwoorde verplichtingen. Op die manier wordt er getracht mensen uit de financile problemen te houden. Dit systeem kent niet elk land in Europa.

Voor de mensen die geen negatieve BKR registratie bezitten is dit gunstig. Doordat het risico voor kredietverstrekkers op deze manier wordt beperkt, is het rentepercentage voor een lening relatief laag in Nederland.

Aan de andere kant is snel geld lenen een behoorlijke opgave. De doorlooptijd bij het aanvragen van een lening kan behoorlijk oplopen. Wil je snel over geld kunnen beschikken dan kan dit best wel vervelend zijn.

Snel een lening via het internet afsluiten

Via het internet kan je echter nog steeds een beroep doen op een minilening. Bij deze lening komt er geen BKR controle aan te pas. Wel is het zo dat je deze lening alleen online kan afsluiten.

Dat is dan ook direct de reden dat het mogelijk is om een lening zonder BKR controle af te sluiten. Het gaat hier niet om Nederlandse bedrijven, maar om bedrijven die in het buitenland zijn gevestigd. Op die manier kunnen zij de verplichting tot een BKR controle ontlopen.

De beperkingen en nadelen van een kleine lening

Er zijn wel een aantal beperkingen met betrekking tot snel geld lenen. Zo kan je slechts een klein bedrag lenen en dien je dit ook weer snel terug te betalen. De maximale krediettermijn is doorgaans 62 dagen.

Daarnaast die je ook een vrij forse rente te betalen die veel hoger ligt dan bij bijvoorbeeld een doorlopend krediet of persoonlijke lening.

Heb je echt dringend geld nodig, dan kan je een minilening aanvragen. Dreigt er bijvoorbeeld een verzender van een factuur met incassokosten, dan zou een dergelijke lening goedkoper kunnen zijn dan de incassokosten die in rekening worden gebracht.

Het is natuurlijk wel zo dat geld lenen kost geld. Dat zou je ten alle tijden in je gedachten moeten houden.


© 2015 Flitskrediet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.