Lening afsluiten zonder BKR toets?

Lening afsluiten zonder BKR toets?

Geld lenen zonder een BKR toets, er is véél vraag naar. Een lening afsluiten met een verleden als 'wanbetaler' kan soms erg lastig zijn. Daarom zijn rentes op minileningen zo ontzettend hoog. Deze zogenaamde spoedleningen gaan soms gepaard met een rentepercentage tot wel vijfendertig procent. Zijn er andere mogelijkheden om snel geld te lenen.?Een lening verkrijgen met een BKR registratie kan zoals gezegd dus erg lastig zijn. De minileningen zijn nagenoeg géén alternatief in verband met de hoge kosten, terwijl de mogelijkheden omtrent het verkrijgen van een lening beperkt lijken. Toch ontstaat er sinds kort een ware hype rondom particulier geld te lenen, zonder BKR toetsing. Dit is bijvoorbeeld voornamelijk een goede optie, indien men niet bij een bank of andere officiële instantie terecht zou kunnen.

Helaas zijn er momenteel nog géén officiële instanties die dergelijke particuliere leningen zonder toesting bij het BKR te Tiel aan de Nederlandse burgers mag verlenen. Aangezien dit dus via de officiële wegen verboden is, ontstaat er een ware "zwarte markt" rondom dit circuit. Vele particuliere 'suikerooms' schieten als paddestoelen de grond uit. Echter zitten er hier diverse oplichters tussen. Een ware 'jungle' is geboren.

Onderhandse leningen lijken dáárom het meest voor de hand liggend en is eigenlijk de enige juiste manier om geld te lenen. Familie en / of vrienden staan in véél gevallen paraat, echter is de schaamte vanwege financiële problemen in sommige gevallen zo ontzettend groot dat men toch liever naar andere alternatieven uitkijkt.

Het internet biedt opties omtrent het verstrekken van leningen, echter dient de kredietchecker áltijd een AFM-vergunning te bezitten. Illegale krediet verstrekkers zullen over het algemeen niet over deze vergunning beschikken. Illegaal hoeft niet per definitie slecht te beteken, echter is dit wel het circuit waar de oplichters in actief zijn.

De minilening is een optie, alleen de rentepercentages voor de zogenoemde éxtra services kunnen de pan uitrijzen. Aangezien kredietverstrekkers in Nederland slechts veertien procent rente mogen rekenen, worden voor de extra diensten véél geld gerekend. Hierdoor is het bijzonder lastig om een juiste verstrekker te vinden tegen aantrekkelijk tarief.

Het blijft een feit dat BKR geregistreerde personen lastig aan een lening kunnen komen. Snel geld lenen via spoedkredieten, flitsleningen en snel geld verstrekkers is een enorme opgave. Kredietverstrekkers zijn nou eenmaal selectief in het verlenen van geld leningen aan particulieren die een niet al te beste reputatie op financieel gebied hebben.

Een BKR-registratie blijft overigens slechts vijf jaar na het aflossen van de schulden staan, dit betekent dat ieder individu vóórdat hij of zij een lening wil afsluiten éérst na moet gaan of diegene überhaupt nog een registratie heeft staan. Risico lopen met een verstrekker die géén BKR check doet zou bovendien zéér onverstandig zijn indien de registratie op korte termijn afloopt.


© 2015 DaveValkenburg, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.