Hoeveel kan ik lenen?

Hoeveel kan ik lenen?

Waar een hypothecaire lening simulatie ervoor zorgt dat je op de hoogte wordt gebracht van te verwachten maandlasten, is het niet zo dat deze ook aangeeft hoeveel je werkelijk kunt gaan lenen.Hierbij komt namelijk meer kijken en speelt bijvoorbeeld inkomen een grote rol. Dat is dan ook precies waar een bank naar zal kijken, want zij verstrekken natuurlijk enkel een lening aan iemand die ook daadwerkelijk in staat wordt geacht om deze op de lange termijn ook weer terug te kunnen betalen. Daar gaat een hypothecaire lening simulatie verder dus niet op in en dit zou dan ook slechts gezien moeten worden als een eerste stap in de richting van een hypothecaire lening.

Dat een hypothecaire lening berekenen dus verder nog niets zegt over de daadwerkelijke mogelijkheden van geld lenen en over de daadwerkelijke hoeveelheid die door jou geleend kan worden doet overigens verder niets af aan het feit dat het maken van een berekening wel van aanzienlijke waarde is en dat je hiermee op voorhand in elk geval wel al het nodige onderscheid tussen verschillende banken kunt gaan maken, waardoor je al enigszins weet welke banken uiteindelijk het meest geschikt zouden kunnen zijn om je hypotheek bij onder te brengen. Heb je naast het geld voor het financieren van de woning ook nog geld nodig om bijvoorbeeld te gaan verbouwen, dan zou je ervoor kunnen kiezen om dit geldbedrag direct in je hypotheek mee te nemen. Aan de andere kan je ook later een financiering ten behoeve van een renovatie gaan afsluiten, maar wellicht dat het makkelijker is dit direct in de hypotheeksom mee te nemen, zo blijft het in elk geval het meest overzichtelijk.


© 2015 BOBlog, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.