Wat is een financieel adviseur?

Wat is een financieel adviseur?

Als je advies nodig hebt op het gebied van financiële zaken dan kan je terecht bij een financieel adviseur. Denk aan advies bij het afsluiten van een hypotheek of lening, maar ook als het gaat om sparen en pensioen kan je terecht bij een financieel adviseur.Onafhankelijke adviseur

Als het om financiële producten gaat dan kan je vaak ook advies aanvragen bij een verzekeraar of bank. Echter wordt er vaak enkel geadviseerd over hun eigen merk. Als je naar een bank gaat, dan adviseren zijn natuurlijk altijd hun eigen merk. Een persoonlijke en onafhankelijk adviseur kan je het beste advies geven. Dit komt omdat zijn niet gebonden zijn aan een merk, waardoor er keuze is uit alle mogelijke financiële producten.

Advies van een expert

Een financieel adviseur heeft jarenlang een studie gevolgd om te mogen adviseren op financieel gebied. Als je zelf aan de slag gaat met dit soort zaken dan krijg je te maken met allerlei termen, waarvan je waarschijnlijk nooit eerder gehoord hebt. Een financieel adviseur is dagelijks bezig met de financiën van opdrachtgevers. 

 

Vaak wordt gedacht dat een financieel adviseur erg duur is, maar dit is eigenlijk helemaal niet zo. Als je een financieel adviseur inschakelt dan kan hij veel voor je betekenen en verdient die vaak zichzelf terug. Of een gedeelte van de kosten worden terugverdiend door het advies, waardoor financieel advies weinig kost.

Wat zijn de voordelen van een financieel adviseur?

  • Je hebt een contactpersoon waarbij je altijd terecht kan voor financieel advies

  • Je weet bij een financieel adviseur dat je financiële zaken altijd goed geregeld zijn

  • Een goede financiële adviseur levert altijd geld op of bespaart geld


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 BrianA, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.