Het minen van bitcoins

Het minen van bitcoins

Bitcoins is de laatste jaren enorm qua populariteit toegenomen en ook enorm in waarde gestegen. De munt wordt niet door overheden gemaakt en daardoor niet onderhevig aan inflatie. Iedereen kan zijn eigen bitcoins aanmaken door een computer de codes te laten berekenen. Hoe kun je zelf bitcoins minen en wat heb je hiervoor nodig?Wat is een mining pool?

Wanneer je een eigen computer of laptop hebt kun je beginnen met het minen van bitcoins. Het duurt dan erg lang voordat je een bitcoin zult vinden. Daarom zijn er mining pools opgericht. De deelnemers van een mining pool gebruiken de gezamenlijke rekenkracht van hun computers om bitcoins te vinden. Zo kun je veel sneller resultaat boeken.

Het minen van bitcoins gaat niet zomaar. Je hebt hiervoor special software voor nodig. Je moet hiervoor een mining programma downloaden op je computer. Er zijn verschillende programma’s die je kunt downloaden waaronder itminter, GUIminer en 50Miner. Elke mining pool heeft zijn eigen programma en het is daarom ook verstandig om het programma te gebruiken van de mining pool waar je je wilt aansluiten.

Hardware die je nodig hebt voor het minen van bitcoins

Voor het minen van bitcoins kun je enkel je standaard computer gebruiken, maar dit gaat erg langzaam. De moeilijkheidsgraad om bitcoins te vinden wordt namelijk steeds hoger en je computer zal hiervoor veel berekeningen moeten doen. Het is daarom van belang dat je wel de juiste software kiest voor het minen van bitcoins. Je kunt bijvoorbeeld wel meerdere videokaarten aanschaffen, maar het is nog beter om te kiezen voor speciale bitcoin mining hardware.

ASIC is een hardware waarmee je in een korte tijd veel berekeningen kunt maken. Deze hardware gebruikt ook weinig stroom. Je kunt dus op een snelle en voordelige manier bitcoins gaan minen.

Hoe kun je bitcoins gaan bewaren?

Het minen van bitcoins is stap één, maar hoe kun je ze bewaren? Je kunt hiervoor een digitale portemonnee aan maken, ook wel een bitcoin wallet genoemd. Met deze bitcoin wallet kun je zelf adressen aanmaken waarop je bitcoins wilt ontvangen of versturen. Je moet er wel voor zorgen dat deze bitcoin wallet goed beveiligd is, want je wilt natuurlijk niet dat iemand de kans krijgt om je bitcoins te stelen.

Je hebt de mogelijkheid om je bitcoins online of offline in een wallet te bewaren. Wanneer je je bitcoins offline wilt bewaren zul je een wachtwoord moeten aanmaken om je bitcoins te beveiligen. De bitcoins worden dan opgeslagen op je computer maar neemt veel ruimte in beslag op je hardeschijf. Wanneer je computer crashed ben je alle bitcoins kwijt. Wanneer je een online account aanmaakt loop je dit risico niet, maar vaak moet je wel een vergoeding betalen voor een online account en je bent wel je bitcoins kwijt als het bedrijf failliet gaat.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 jconline, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.