6 lifehacks waar je nooit aan gedacht hebt

6 lifehacks waar je nooit aan gedacht hebt

Velen van ons doen er veel aan om zuinig te leven of in ieder geval om geld te beparen waar mogelijk. Toch kan je met een paar simpele alledaagse tips een aardig centje besparen, terwijl je hier waarschijnlijk nooit over na hebt gedacht. Wellicht pas je ze onbewust al wel toe. Bespaarwebsite Goedkoop.nl verzamelde zes van deze tips.1. Plassen tijdens het douchen

De dag begint voor de meeste van ons met een bezoekje aan het toilet, gevolgd door een verfrissende douche. Door dit te combineren kan je zes liter water, de hoeveelheid die het toilet verbuikt, besparen. Het lijkt wellicht een erg vreemd en vies idee, maar je bent je toch aan het wassen. Daarnaast is urine een zeer effectief middel tegen kalk in je leidingen. Dubbel besparend dus!

2. Gebruik de tube tot de bodem!

Om bij de badkamer te blijven: een bijna lege tube tandpasta is hier misschien wel de grootste frustratie. Je kan er vaak meer uithalen dan je denkt, op een gemakkelijkere manier. Heb je er namelijk wel eens over nagedacht om de achterkant van de tube eraf te knippen? Je kan zo gemakkelijk je tandenborstel in de tube steken en deze helemaal leeg schrapen!

3. Het gat in de spaghettilepel

Ook voor een andere soort pasta, spaghetti, is er een handige bespaartip. Ook jij hebt ongetwijfeld regelmatig spaghetti over na het eten, wat daarna meestal in de prullenbak belandt. Doordat de pasta uitzet tijdens het koken, is de benodigde hoeveelheid altijd lastig in te schatten. Heb je je echter bij het koken of opscheppen van spaghetti ooit afgevraagd waar het gat in de spaghettilepel voor is? Vul dit gat met ongekookte stokjes spaghetti en je hebt de exacte ‘normale’ hoeveelheid spaghetti om te koken voor één persoon.

4. Gooi koffiedrab niet weg!

Heerlijk, een goede kop koffie in de ochtend, nietwaar? Als je een koffiezetapparaat met espressobonen hebt, houd je echter altijd koffiedrab over. Gooi dit niet zomaar weg! De textuur hiervan maakt het namelijk een perfect middel om de afvoer van je gootsteen vetvrij te maken. Het schuurt het vet als het ware van de leidingen. Vervuilende en dure gootsteenontstopper heb je niet meer nodig!

Gebruik wel warm water om de koffiedrab weg te spoelen. Combineer het dus met momenten waarop je sowieso warm water nodig hebt.

5. Houd je bananen langer goed

Een banaantje tussendoor, dat is nooit verkeerd. Een nadeel is echter dat bananen sneller bruin worden zodra je er eentje van de tros haalt. Verpak de bladsteel, waar alle stelen bij elkaar komen, daarom in huishoudfolie nadat je een banaantje pakt. Je bananen blijven zo drie tot vijf dagen langer goed!

6. De beste tijd voor het boeken van vliegtickets

Een vakantie of zakenreis gepland, maar nog geen vliegtickets gekocht? Probeer dan altijd te wachten tot de dinsdagmiddag na 15.00 uur. Veel vliegmaatschappijen veranderen deze dag namelijk hun prijzen, waardoor jij in sommige gevallen direct kan profiteren van een lager tarief. Wie niet waagt, wie niet wint.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Jzengers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.