Hoe geld besparen? 10 Tips

Hoe geld besparen? 10 Tips

Hoewel het ergste van de financiële crisis voorbij lijkt te zijn, is het nog steeds belangrijk om slim met je geld om te gaan. Ben je op zoek naar leuke manieren om geld te besparen? We geven je 10 leuke tips. 

 

  

 

 

 

1.     Koop tweedehands. Bijna alles wat je nieuw kunt kopen kan je ook tweedehands kopen. Of het nu een auto is, meubels, fietsen of brommers, het is bijna altijd voordeliger als je tweedehands koopt.

 

2.     Verkoop tweedehands. Wees geen hamster! Ga in je kleerkast, garage, zolder en kelder op zoek naar alles wat je niet meer nodig hebt. Zet het te koop op ebay, of de vele andere verkoopsites. Zo verdien je niet alleen geld, maar maak je ook een hoop ruimte vrij om nuttige dingen te plaatsen of om gewoon rond te lopen.

 

3.     Verspil geen geld aan dure smartphones. Hoewel de duurste iPhones zo een beetje statussymbool zijn geworden, zijn ze vaak nauwelijks beter dan de oudere modellen. Bovendien kan je zelfs geen hoofdtelefoon meer aansluiten. Weggegooid geld als je het mij vraagt…

 

4.     Koop in het groot in: ga niet elke dag naar de winkel, maar ga 1 keer per week boodschappen doen. Koop grote verpakkingen in goedkopere supermarkten: zo bespaar je driedubbel.

 

-       Doordat je niet elke dag in de winkel gaat, kom je minder in de verleiding allerlei overbodige dingen te kopen

 

-       Je bespaart benzine doordat je niet elke dag hoeft te rijden.

 

-       Koop je in grote hoeveelheden, dan krijg je meestal stapelkortingen

 

5.     Gebruik je diepvries en koelkast: heb je teveel gekookt? Gooi je restjes niet weg, maar eet ze de volgende dag als middagmaal, of maak soep. Je kan ook veel geld besparen door veel eten in één keer te maken. Maak bijvoorbeeld een grote pot spaghettisaus, verdeel de saus over potjes en vries ze in. Zo heb je 5 of 10 maaltijden bereid, voor minder dan 10 euro! Heb je bijvoorbeeld een aanbieding gezien zoals een kilo gehakt voor 5€? Vries een gedeelte in om later op te eten!

 

6.     Verlaag je energiekosten. Door de verwarming een graadje lager te zetten, kan je maandelijks tientallen euro’s besparen. Zoek een warme, wollen wintertrui om het toch gezellig warm te hebben.

 

7.     Koop online: door online te kopen kan je vaak 5 of 10 percent besparen tegenover de winkel.

 

8.     Gebruik kortingscodes: koop je online, zoek eerst even of je ook een kortingscode kunt vinden.

 

9.     Geniet van gratis aanbiedingen. Er zijn veel sites waar je gratis en voor niks allerlei aanbiedingen kunt vinden. Deze sites speuren het internet af, op zoek naar gratis producten, gratis staaltjes en kortingen.

 

10.  Wees niet bang on van zichtrekening te veranderen. Veel banken rekenen nog steeds tientallen euro’s kosten aan, en dit terwijl anderen helemaal gratis zijn!

 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Deedee123, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.