Vergoeding rollator 2017

Vergoeding rollator 2017

Voor mensen die niet goed ter been zijn, zijn er rollators beschikbaar gesteld. Doorgaans worden deze gebruikt door mensen die niet goed kunnen lopen. Vaak zijn dat oudere mensen, maar ook mensen met loopproblemen kunnen een rollator nemen. 

Diverse varianten

Er zijn ontzettend veel verschillende varianten waar je uit kunt kiezen. Zo heb je bijvoorbeeld verschillen tussen een binnen- of buitenrollator. Een binnenrollator is geschikt voor binnen gebruik, is minder zwaar en wendbaarder. Een buitenrollator is echter wat logger, maar ook veel steviger. Tevens zijn de wielen anders: groter, waardoor er meer stabiliteit is.

Welke vergoeding ontvang je?

Vanuit een basisverzekering krijg je helaas geen vergoeding op een rollator. Wel kun je bij verscheidene zorgverzekeraars een rollator (deels) vergoed krijgen via een aanvullende verzekering. Hiervoor zal je je polisvoorwaarden moeten bekijken. In de voorwaarden wordt vermeld of je korting ontvangt bij het huren of aanschaffen van een rollator. Mocht je zelf niet voldoende geld hebben om een rollator te kopen, kan het zijn dat je recht hebt op bijzondere bijstand. Dit kun je aanvragen bij de gemeente.

Wat is bijzondere bijstand?

Indien je een laag inkomen hebt, en ineens voor enorme kosten staat die je normaal niet maakt, kan het zijn dat je recht hebt op bijzondere bijstand. Dit kun je aanvragen bij de gemeente. Het gaat hier enkel om bijzondere omstandigheden en het gaat om kosten die de meeste mensen niet hoeven te maken. Deze noodzakelijke kosten zullen betaald moeten worden en je hebt weinig geld – dan heb je kans dat je aanvraag wordt goedgekeurd. In het geval van een rollator is dit soms het geval. Het loont altijd om hiernaar te vragen.

Waar kan ik een rollator kopen?

Wil je graag een rollator kopen? Je kunt een model bestellen via de webshop rollator-kopen.nl. De webshop heeft een ruim assortiment met verschillende rollators voor jong en oud. Je hebt keuze uit onder andere binnenrollators, buitenrollators, lichtgewichtrollators of XXL rollators.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Jeroen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.