Honderden euro`s besparen op je energiecontract

Honderden euro`s besparen op je energiecontract

De meeste Nederlanders zitten vaak al jaren bij dezelfde energieleverancier. Zonde, want u kunt bij het overstappen honderden euro´s op uw energiecontract besparen. Gemiddeld besparen mensen bij hun overstap ongeveer 450 euro als zij kiezen voor de goedkoopste energieleverancier op dat moment. Dat geld kunt u wel beter besteden dan aan de energierekening toch? Dat dachten we al, maar waar komt die besparing vandaan?Welkomstbonus
Misschien weet u het nog wel? Toen u destijds bij uw huidige energieleverancier een contract afsloot kreeg u een welkomstbonus. Dat kon 50 euro zijn maar ook een setje gratis spaarlampen of een aandeel in een windmolen. Kortom, een extraatje om u als klant over de streep te trekken. Dit is bij veel energieleveranciers nog steeds het geval. Tegenwoordig kunnen klanten in deze competitieve markt welkomstbonussen ontvangen van meer dan 100 euro. Essent en Nuon gaan zelfs zover dat ze meer dan 200 euro aan welkomstbonus uitkeren aan nieuwe klanten. Als je als klant eenmaal binnen bent zul je deze bonus helaas niet meer ontvangen. Dus alleen al overstappen vanwege de welkomstbonus kan je als consument al meer dan 200 euro opleveren. 

Vaste prijzen
Bij veel energieleveranciers sluit je een contract af voor drie jaar. Dat betekent niet dat je na drie jaar geen stroom meer ontvangt, maar dat betekent dat je drie jaar lang een vaste prijs betaald voor je elektra en gas. Na deze drie jaar betaal je de variabele prijs. Ook wel de marktprijs genoemd. Deze marktprijs schommelt elke maand en is in de regel altijd duurder dan de vaste prijs. Consumenten die al jaren bij dezelfde leverancier zitten hebben vaak een variabele prijs waardoor ze een paar tientjes per maand meer betalen. Dit kan echter oplopen tot in de honderden euro's per jaar en zelfs in de duizenden euro's per contractperiode. 

Vergelijk prijzen
Het is dus handig om van tijd tot tijd de energieprijzen te controleren. Kijk goed naar de verschillende prijzen en de eventuele energie aanbiedingen. Let er ook op dat u contractvrij bent zodat u geen boete hoeft te betalen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 vergelijkersmarketing, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.