Waarom komen mensen in de schulden wanneer ze geld lenen?

Waarom komen mensen in de schulden wanneer ze geld lenen?

Geld lenen is tegenwoordig heel erg verleidelijk. Je zit het overal en vaak staat er ook bij dat het allemaal heel erg veilig is en je er geen probleem mee kan krijgen. Helaas is dit niet altijd het geval en dit komt vaak door de mensen zelf. Geld lenen kost uiteraard geld. Waarom geld lenen?

Mensen die geen geld lenen vragen zich altijd af waarom je eigen geld zal moeten lenen. Bij een hele hoop mensen is het vaak het geval dat ze iets graag willen hebben, maar het op dat moment niet zelf kunnen betalen. Zo willen ze bijvoorbeeld een auto hebben of misschien wel iets groter. Geld lenen lijkt dan een hele mooie oplossing. Je kunt namelijk het geld uitgeven, zonder het zelf echt verdient te moeten hebben. Helaas moet je het natuurlijk achteraf wel weer terug gaan betalen. Dit is ook wat een hele hoop mensen uiteindelijk vergeten

Schulden

Veel mensen kunnen in de schulden komen, omdat ze vergeten dat ze het geld wel weer terug moeten gaan betalen. Het is erg verstandig om ook zelf bij te houden welke maand je wat betaald. Wanneer je dit niet doet, kunnen er een hele hoop dingen mis gaan. Instanties hebben namelijk ook niet altijd alles op orde en dan kunnen ze bijvoorbeeld zeggen dat je bepaalde maanden nog niet betaald hebt. Dit kan uiteindelijk heel erg vervelend voor jou gaan uitpakken.

Verder kunnen schulden zo hoog oplopen dat er beslag gelegd word op je loon. Als jij bijvoorbeeld het geld 3 maand niet betaald en er een incassobureau ook negeert, dan kan er bepaald worden dat een groot deel van je loon naar de schuldeiser gaat. Zo betaal je wel de schuldeiser af, maar het is maar de vraag of je op die manier wilt leven. Het is namelijk niet zo dat ze heel erg gul zijn met wat ze voor je over laten. Het is al helemaal niet verstandig om in zo'n soort situatie terecht te komen wanneer je kinderen hebt. Dit kan toch nog ergere gevolgen leiden wat je als moeder en vader niet voor je kunt wenst.

Wel lenen?

Wanneer je toch wilt lenen, is hier niets mis mee. Er zijn een hoop mensen die je voor zijn gegaan. Het is alleen wel belangrijk om te onthouden dat je het geld plus rente terug moet gaan betalen. Hou in gedachten dat het waarschijnlijk om veel geld gaat. Bedenk dus goed voor jezelf of je dat uiteindelijk wel kunt terug betalen. Wanneer dit niet het geval is, raad ik je sterk aan om niet te gaan lenen. In sommige gevallen kun je niet anders dan lenen, maar soms is het echt beter om ergens voor te gaan sparen. 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Jzuidema, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.