Persoonlijke lening

Persoonlijke lening

De persoonlijke lening is één van de meest populaire leningen en is daarbij ook de meest voorkomende lening. Bij een persoonlijke lening wordt alles van te voren afgesproken voordat de lening af wordt gesloten. Dit houdt in dat de hoeveelheid die je mag lenen, de rente, de aflossing en de tijd die de lening loop af gesproken is. Maandlast

Een persoonlijke lening is een lening die je per maand afbetaald. Dit houdt in dat er een vast bedrag is afgesproken die je over moet maken per maand om te voldoen aan de eisen van de lening. Zo lang de lening loopt moet je deze maandlast afbetalen. De maandlast bestaat uit een aflossingsbedrag en een deel rente die er overheen gaat. 

Kenmerken persoonlijke lening

Een persoonlijke lening wordt gekenmerkt aan een aantal dingen. Zo staat de rente die je over het gehele bedrag moet betalen vast. Ook is er sprake van een vastgestelde looptijd. Dit maakt dat er al vastgesteld is hoeveel je moet betalen over welke tijd. Ook maakt dit dat er een vaste maandlast wordt gemaakt van deze lening. Bij de meeste persoonlijke leningen is het niet mogelijk om tussentijds een extra aflossing te doen. Dit maakt dus dat je moet voldoen aan de looptijd van de rekening. 

Een persoonlijke lening wordt vaak gebruikt voor het aanschaffen van een nieuwe auto of een andere grote uitgave. Als je een persoonlijke lening uit kiest, is het daarom belangrijk om rekening te houden met de levensduur van het product dat je hebt gekozen. Het is namelijk helemaal niet slim om een product te kopen met een kortere levensduur dan de looptijd is. 

Rente

Over elke lening gaat rente heen. Rente is een percentage geld dat je extra moet betalen over het geleende geld. Dit geeft dus extra kosten boven de lening op. Per leningverstrekker verschilt het welk percentage rente ze over het totale bedrag heen geven. Naast een rentebedrag spreek je ook samen een looptijd af. Dit houdt in dat je zelf ook nog een beetje grip hebt op de looptijd. 

Voordat je een lening af kunt sluiten, wordt er gekeken naar je betrouwbaarheid. Een leningverstrekker wilt natuurlijk geen lening verschaffen aan een persoon die er bekend om staat om hier onbetrouwbaar mee te zijn. Het bedrag dat je mag lenen voor je aankoop wordt bepaalt door het verleden dat je met andere leningen hebt gehad. Als je eerder al veel leningen hebt gehad, zal dit bedrag en stuk lager zijn dan als je bijna geen leningen hebt gehad. Dit is wel een belangrijk punt om rekening mee te houden als je een lening wilt aanvragen. Het kan ook voor komen dat je wel een lening krijgt als je een hoog risicoprofiel hebt. Dit houdt wel in dat je er meer rente overheen moet betalen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Jzuidema, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.