Mag ik geld lenen?

Mag ik geld lenen?

Het is erg belangrijk om te weten of je geld mag lenen of niet. Als je geld nodig hebt is het wel handig om te weten welke eisen er aan vast zitten. Banken moeten hun zelf namelijk ook beschermen en je kunt dus niet altijd zomaar wat lenen. 18 jaar of ouder

Een van de belangrijkste dingen is zeker wel dat je 18 jaar moet zijn om een lening te kunnen afsluiten. Dit komt door het feit dat je dan zelf pas verantwoordelijk bent voor je kosten. Bij sommige leningen of banken moet je zelfs ouder zijn dan 18. De reden hiervoor is omdat je pas financieel onafhankelijk bent van je ouders wanneer je 21 jaar bent. 

Op het moment dat je toch een lening nodig hebt voor je 18e verjaardag, moet dit met toestemming van je ouders. De bank kan het overwegen maar het is dan niet zeker of je de lening ook daadwerkelijk krijgt.

65 jaar of ouder

Vaak kun je te jong zijn voor iets, ook bij een lening is dat het geval. Bij een lening kun je ook zeker te oud zijn. Wanner je 65 jaar of ouder bent kun je geen doorlopend krediet meer afsluiten. Op he moment dat jij 74 jaar oud ouder bent kun jij geen persoonlijke lening meer afsluiten. Dit om te voorkomen dat je kinderen met een hoge schuld achter blijven. 

BKR-registratie

Het is belangrijk om te weten dat je een geen negatieve BKR-registratie mag hebben. Wanneer jij een negatieve registratie hebt zal de bank geen lening geven. Je krijgt een negatieve registratie op het moment dat jij een betalingsachterstand hebt. Je blijft hier tot 5 jaar naar de aflossing in staan. 

Schulden

Wanneer je een registratie hebt, heb je dus een schuld. Verschillende schulden kunnen ervoor zorgen dat jij geen geld kan lenen bij de bank. De schulden zullen eerst moeten  betaald worden voordat je iets kan gaan lenen bij de bank. De banken zijn hier erg streng op. Dit doen ze zodat ze zeker weten dat je wel betaald. Zij moeten er natuurlijk ook wat aan verdienen. 

Ondernemer

Er is natuurlijk ook nog een optie. Tegenwoordig zijn er namelijk een hele hoop ondernemers. Wanneer jij een eigen onderneming hebt kun jij helaas niets lenen bij de bank. Dit komt door het feit dat jij niet in loondienst bent en jij bent dus verantwoordelijk voor je zelf. Als je wel in loondienst bent van een kleine onderneming heeft dit geen gevolgen. Zolang je in loondienst bent van iemand kun je geld lenen van de bank. 

Als eigen ondernemer zal je dus een andere oplossing moeten vinden. Je kan er altijd voor kiezen om bij anderen te lenen, maar dit heeft een groot risico. 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Jzuidema, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.