Rente op 0%, hoe nu je geld investeren?

Rente op 0%, hoe nu je geld investeren?

Steeds meer banken kondigen een daling van de spaarrente aan. Bij sommige banken heeft het inmiddels de 0 procent bereikt. Of men vervolgens doorslaat en een negatieve rente gaat rekenen is de vraag. Een negatieve rente betekent dat je de bank geld moet betalen om jouw spaargeld te mogen stallen. Het klinkt allemaal niet mooi. Ook de 0 procent is natuurlijk niet aantrekkelijk. Helemaal niet wanneer je rekening houdt met de inflatie. Door de inflatie wordt geld minder waard. De spaarrente compenseert dit deel normaal gesproken, maar nu niet. Het is daarom goed om te kijken of er alternatieven zijn voor het sparen van geld.



Geld beleggen op de beurs

Het is mogelijk om aandelen te kopen van bedrijven. Ook zijn er obligaties die je kunt kopen. Daarnaast zijn er nog tal van opties. De vraag is vaak: “Hoe kan je geld beleggen”. Het is eigenlijk niet moeilijk. Het start met het openen van een beleggersrekening om hier geld in te storten. Vervolgens kies je aandelen welke een potentie hebben om te stijgen. In ieder geval moet het aandeel niet in waarde dalen. Ook is het mogelijk om een aandeel te kiezen met een hoog dividendrendement. Dividend is een jaarlijkse uitkering van de winst. Vaak gebeurt dit trouwens twee keer per jaar.

Vastgoed

Steeds meer mensen kiezen er op dit moment voor om hun geld te beleggen in vastgoed. Beleggingspanden vinden gretig aftrek. Ook de huizenprijzen lijken door het dak te gaan. Er worden nieuwe records gevestigd. Het is belangrijk om een goede strategie te hebben en de juiste rente te betalen. Kijk naar de lange termijn. Alleen dan is het mogelijk om een goed rendement te krijgen. Weet ook dat de waarde van vastgoed kan dalen.

Diamanten en oude klassiekers?

Vervolgens is het ook nog mogelijk om in kunst te investeren, dure oude auto’s of in diamanten. Er komen tal van investeringsvoorstellen voorbij waar je gebruik van kunt maken. Diamanten en sieraden zijn waardevast. Net als goud en zilver ook waardevast zijn. Het is ook een idee om in een oude oldtimer auto je geld te investeren. Het is ook mogelijk om het geld te investeren in vastgoed op een vakantiepark. Er zijn helaas wel wisselende verhalen over hoe het geld besteed wordt. Soms wordt het niet in het vakantiepark belegd. In aandelen beleggen lijkt dan slimmer en handiger.

Beheers je risico’s

Het is belangrijk om vooraf te bepalen hoeveel risico je wilt lopen. Kijk niet alleen naar de upside (het rendement), maar ook het risico (de downside). Door een risicoprofiel samen te stellen is het mogelijk om sneller de juiste keuzes te maken. Het geld kan ook verdeeld worden over meerdere investeringen. Kies voor vastgoed en aandelen bijvoorbeeld. Vervolgens is het slim om binnen de aandelen ook het geld te spreiden over meerdere investeringen. Beleg het geld over verschillende aandelen om het risico te spreiden. Het is zo mogelijk om een gezond rendement te krijgen zonder een hoog risico te lopen.


© 2015 SeoOndersteuning, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.