De beste internet provider

De beste internet provider

Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende internet aanbieders die internet pakketten aanbieden. Er is zeer veel keuze in pakketten, snelheid en de manier waarop het internet ontvangen wordt.Waar moet je nu precies op letten bij het kiezen van de voor jou persoonlijke internet provider? Juist doordat er veel leveranciers zijn waar je een internpakket kan afnemen is het verstandig om goed te kijken naar wat je precies nodig hebt en op welke punten je precies moeten letten. De onderstaande punten kunnen helpen bij het kiezen van het juist internetpakket. Namelijk de snelheid van het internet, de kosten voor het internetpakket en het soort verbinding dat je wilt hebben.

De snelheid van je internet
Er zijn verschillende mogelijkheden om internet te ontvangen. Je hebt internet via de kabel, ADSL of glasvezel. Glasvezel heeft de snelste internet verbinding met pakketten van maximaal 500 mbit per seconde. Daarna is de kabel met 120 mbit per seconde en als laatste de ADSL met 24 mbit per seconde. Bij ADSL is het ook belangrijk te weten dat hoe verder je van de centrale afwoont, hoe lager de internet snelheid wordt. Bij glasvezel en kabel levert dit geen problemen op. Het is dus van belang om te kijken hoeveel snelheid je nodig denkt te hebben met de internet verbinding. Dit ligt er vooral aan waar je het internet precies voor wilt gebruiken. Wanneer je alleen van plan bent om te surfen op internet en te mailen dan is een ADSL verbinding prima. Wanneer je van plan bent om video te gaan bewerken of zware games te gaan spelen dan kan het verstandig zijn om voor een glasvezel verbinding te kiezen.

Kosten van de pakketten
ADSL is het goedkoopste om te nemen. Glasvezel en kabel verschilt niet zoveel. De prijs verschilt wel per provider, dus vergelijken is erg belangrijk.

Voor en nadelen van ADSL, kabel en glasvezel
- ADSL internet
voordelen: is bijna overal in Nederland te ontvangen, goedkoop en vrijheid van de provider.
nadelen: hoe verder van de centrale hoe langzamer, bij het kijken van interactieve tv gaat de snelheid naar beneden.

- Kabel internet
voordelen: sneller dan ADSL, afstand tot centrale heeft geen probleem, tv kijken heeft geen invloed op de snelheid.
nadelen: geen keuze in provider omdat er maar 1 provider per gebied is, je bent verplicht een televisie abonnement te nemen.

- Glasvezel internet
voordelen: snel en zelf de vrijheid van kiezen welke provider.
nadelen: nog niet overal.

Het beste is een vergelijkingssite te raadplegen om te zien waar het internet pakket aan voldoet en de goedkoopste provider te vinden bij jou in de regio. Je kan ook voor een combinatie pakket kiezen, namelijk internet en tv of internet bellen en tv. Deze pakketten zijn vaak goedkoper dan wanneer je de producten los, bij verschillende providers zou afsluiten.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 vergelijkersmarketing, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.