Snel geld lenen zonder BKR check? Sluit nu een minilening af!

Snel geld lenen zonder BKR check? Sluit nu een minilening af!

Een minilening, flitslening of een spoedkrediet aanvragen kan voor iedereen op deze wereld zo nu en dan een uitkomst zijn. Soms dien je nog even een stukje te overbruggen todat het salaris gestort is. Mogelijkerwijs gaat totaal onverwachts een wasmachine kapot of misschien wil je toch nog snel even dat leuke etentje met vrienden meemaken. Een kortlopende lening afsluiten is dan een goede en risicoloze optie. Geld lenen kost natuurlijk geld, aangezien men altijd rente dient te betalen over de lening. Echter zijn in sommige gevallen er geen andere opties dan een geld lenen via verschillende instanties. Zeker heden ten dagen is het vrij gemakkelijk even wat geld te lenen via het internet.

Diverse kredietverstrekkers bieden kortlopende leningen aan waarbij er géén BKR check wordt gedaan. Meestal is zo'n minilening goed voor een bedrag tussen de vijftig en soms wel zevenhonderdvijftig euro. Aangezien voor dit soort bedragen het risico voor de kredietverstrekker vrij laag is, doen zij niet eens moeilijk om een eventuele BKR registratie van hun prospects.

Een flitskrediet zoals zo'n minilening ook wel eens wordt genoemd begint tegenwoordig ook steeds meer in populariteit te winnen. Aangezien het heden ten dagen zéér gemakkelijk is zo'n krediet te verkrijgen zijn er ook steeds meer mensen die van dergelijke spoedleningen gebruik maken. Vele vergeten echter dat er over zo'n spoedlening een behoorlijk rentebedrag wordt gevraagd door de verstrekken ervan. Mensen met schulden, een laag inkomen ofwel hoge vasten lasten kunnen zichelf er dus beter niet aan wagen.

De aanbieders van bepaalde minileningen zijn in Nederland tegenwoordig nagenoeg op één hand te tellen. Dit komt vanwege het feit dat in de Nederlandse wet is bepaald dat aanbieders die méér dan veertien procent rente rekenen niet meer welkom zijn hier. Uiteraard proberen diverse verstrekkers deze wetgeving vervolgens weer te omzijlen door bijvoorbeeld in andere landen zichzelf officieel vestigen.

Het aanvragen van een minilening is tegenwoordig zeer snel geregeld. Daarom is het ook een flits- en / of spoedlening te noemen. Uiteraard zorgt dit ervoor dat mensen sneller in verleiding komen om zo'n soortgelijke lening aan te zetten. Laagdrempeligheid is bij zulke bedrijven natuurlijk een belangrijk punt aangezien ze voornamelijk inspelen op de korte termijn behoefte van de aanstaande klant.

Houdt er echter rekening mee dat diverse mini lening verstrekkers op maandbasis flinke kosten kunnen berekenen. Zoals reeds gemeld bestaat de grens van veertien procent in Nederland. Echter zijn vele voorwaarden dusdanig opgesteld dat men voor optionele kosten -zoals het verkrijgen van geld met spoed- extra rente vragen. Let dus goed op, indien je zo'n korte termijn lening wil realiseren, want voor je het weet zit je tegen een rentepercentage te kijken van zo'n vijfendertig procent!

Uiteraard zijn er ook nog alternatieven voor een minilening zoals bijvoorbeeld het verpanden van spullen, een doorlopend krediet of misschien is de Sociale Bank een optie.


© 2015 DaveValkenburg, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.