Wat maakt een drogist?

Wat maakt een drogist?

Wat is een goede apotheek? Iedereen gaat van tijd tot tijd naar de apotheek. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor haarverf, douchegel, huishoudelijke producten en zelfs voor kerstinkopen voor kinderen. Tegenwoordig verkopen de meeste apotheken ook veel speelgoed. Maar ze verkopen ook zelfzorggeneesmiddelen. Bij die verkoop was een goede apotheek anders.Geneesmiddelen

Iedereen gebruikt af en toe zelfzorggeneesmiddelen, maar niet iedereen kent de gevolgen. Wat betekent vrij verkrijgbare medicijnen eigenlijk? Een vrij verkrijgbaar medicijn is niets meer dan een doktersrecept. Ook hier zijn er verschillende graden. Er zijn AV-medicijnen (algemeen verkochte medicijnen), wat betekent dat deze medicijnen bijna onschadelijk zijn.U kunt ze bijvoorbeeld kopen in supermarkten en benzinestations. Inclusief zoutoplossing voor neusspray, paracetamol, Raney en diverse hoestsiropen. U heeft ook UAD-geneesmiddelen (alleen apotheken en apotheken), dit zijn geneesmiddelen waarvoor bepaalde informatie nodig is. Als gevolg hiervan zijn mensen met kennis van medicijnen nodig. Dan heb je nog steeds UA-medicijnen (alleen apotheken), die op recept verkrijgbaar zijn en in de apotheek verkrijgbaar zijn.

Certificaat

Als de apotheek gecertificeerd is, voldoet deze aan alle eisen om medicijnen te verkopen. Pharmaccon test dit elk jaar. Deze sturen mystery-shoppers naar apotheken om te testen of ze voldoen aan de certificeringsvereisten. U kunt het onderstaande vensterlabel gebruiken om apotheken te identificeren die voldoen aan de certificeringsvereisten. U kunt natuurlijk ook controleren of de apotheek aan de eisen voldoet. Maar dan moet u weten wat de certificeringsvereisten zijn. Ik zal deze in dit artikel voor je noemen.

Toezicht

Zelfzorggeneesmiddelen mogen alleen worden verkocht onder toezicht van erkende apotheken. Moet minimaal 36 uur per week bestaan. Indien hij / zij niet aanwezig is, dient de assistent scheikundeleraar aanwezig te zijn. Staat u aan de kassa in een apotheek, dan heeft u geen diploma van de aangesloten apotheek of apotheek nodig. Maar verkocht in apotheken. Als de dame / heer achter de landbouw het diploma niet heeft, mag ze geen medicijnen verkopen tenzij ze duidelijke opleidingservaring heeft.

Voorzorgsmaatregelen

Medicijnen kunnen alleen aan particulieren worden verkocht. Als gevolg hiervan moet het personeel zorgen uiten en vragen of mensen met grote hoeveelheden medicijnen de winkel verlaten. Tenzij kinderen onder de 16 jaar zijn gecontroleerd in overeenstemming met de instructies van hun ouders, mogen ze geen medicatie krijgen. Vraag als verkoper of je je ouders kunt bellen om dit te controleren. Dit is om het kind te beschermen. Medewerkers moeten ook goed op klanten letten. Als iemand bijvoorbeeld elke dag laxeermiddelen komt kopen, moeten ze weigeren die te verkopen omdat ze vermoeden dat het om de verkeerde redenen wordt gebruikt.

Persoonlijk advies

Alleen gediplomeerde apothekers en assistent-apothekers hebben recht op inhoudelijk advies en informatie. Dit doen ze meestal op basis van het zogenaamde WASA-probleem. WASA-vertegenwoordiger: wie is de eigenaar van de klacht, de aard van de klacht, wanneer de klacht is begonnen en de rechtsmiddelen die zijn geprobeerd. Ook scheikundigen en assistent-apothekers hanteren zelfzorgstandaarden, die gericht zijn op specifieke gezondheidsklachten en daarbij sturing geven. Bepaalde chronische ongemakken kunnen bijvoorbeeld worden gecorrigeerd door middel van verschillende levensstijlen zonder medicatie.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Jzuidema, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.