Geld besparen als student? Dankzij deze tips betaal je niet te veel

Geld besparen als student? Dankzij deze tips betaal je niet te veel

Ben jij of wordt je een student? Dan kom je er achter dat het leven van een student niet altijd over rozen gaat. Ondanks dat velen refereren naar hun studententijd als “de leukste tijd uit je leven”. Is dat voor velen studenten niet meer het geval. 

 

Onder studenten is veel druk en stress: dit komt mede door het nieuwe leenstelsel. Studenten willen hun studie zo snel mogelijk halen, zodat ze niet in de schuld komen. In dit artikel leren wij jou hoe jij als student goedkoop op kamers kunt wonen.Vaste lasten:

Als student kun je kiezen welke vaste lasten je draagt. Deze keuze is mogelijk, omdat je kunt kiezen uit: op kamers gaan of thuis blijven wonen. Het spreekt voor zich dat op kamers gaan zowel vrijheid als kosten met zich mee brengt. Omdat de studenten die op kamers gaan de grootste kosten maken is dit artikel toegewijd aan deze groep.

Huur betalen:

De maandelijkse huurkosten van studenten vallen bijna altijd in de top 3 van grootste maandelijkse kosten. Een regel uit het bedrijfsleven is: hoe groter de kosten; hoe meer je kunt besparen. Deze regel geldt ook voor studenten.

Neem de tijd om iets uit te zoeken met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Hier zul je de resterende jaren dankbaar voor zijn.

Internet en televisie:

Als je een kamer hebt, dan is het veilig om aan te nemen dat je ook internet en televisie op die kamer wil. Ga nou niet naar de eerste de beste provider en sluit je abonnement af, maar controleer welk abonnement het beste aansluit bij jouw behoeften. Dit kun je tegenwoordig in een paar minuten doen dankzij een online Internet en TV vergelijkingswebsite.

Boodschappen:

Dit onderdeel is simpel. Maak een vast bedrag per week dat past in jouw budget. Hou dit bedrag vast. Op het begin zal het lastig zijn, maar gauw vindt je lekkere gerechten die passen bij je budget. Op die manier leef jij op een vast budget.

Hopelijk heb jij als student iets gehad aan deze tips en bespaar jij jezelf stress door je centjes te besparen. Dit kan het beste door te letten op je maandelijkse vaste lasten en je boodschappen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 Blogartikel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.