Over de Bitcoin Cash

Over de Bitcoin Cash

 

Wat is Bitcoin Cash?

Bitcoin-geld is een cryptocurrency is een fork van Bitcoin Classic die is gemaakt in augustus 2017. Bitcoin Cash vergroot de grootte van blokken, waardoor meer transacties kunnen worden verwerkt. De Bitcoin Cash koers heeft in een half jaar al flinke stijging doorgemaakt en de aandacht getrokken van een hoop investeerders.. 'Bitcoin Cash' INBREUKEN

Sinds de lancering kreeg Bitcoin te maken met druk van gemeenschapsleden op het gebied van schaalbaarheid. Concreet betekent dit dat de grootte van blokken - ingesteld op 1 megabyte (MB) of een miljoen bytes in 2010 - de transactieverwerkingstijden zou vertragen, waardoor het potentieel van de valuta wordt beperkt, net zoals het in populariteit toenam. De limiet voor de maximale grootte is toegevoegd aan de Bitcoin-code om spamaanvallen op het netwerk te voorkomen op een moment dat de waarde van een Bitcoins laag was. Tegen 2015 was de waarde van Bitcoins aanzienlijk toegenomen en had de gemiddelde blokgrootte 600 bytes bereikt, waardoor een scenario ontstond waarin transactietijden vertraging konden oplopen naarmate meer blokken de maximale capaciteit bereikten.

Een aantal voorstellen is gedaan om transactieverwerking door de jaren heen aan te pakken, vaak gericht op het vergroten van de blokgrootte. Omdat de Bitcoin-code niet wordt beheerd door een centrale autoriteit, vereisen wijzigingen aan de code een buy-in van ontwikkelaars en mijnwerkers. Deze consensusgestuurde aanpak kan ertoe leiden dat voorstellen die lang duren om te finaliseren. Dit heeft ertoe geleid dat groepen afzonderlijke blockchain-grootboeken hebben gemaakt met behulp van nieuwe normen, een vork genoemd. Verschillende vorken, zoals Bitcoin XT en Bitcoin Unlimited, konden niet door een breed publiek worden overgenomen. Bitcoin Cash, gelanceerd in augustus 2017, is nog een vork van Bitcoin Classic.

Bitcoin Cash verschilt van Bitcoin Classic doordat het de blokgrootte verhoogt van 1 MB tot 8 MB. Het verwijdert ook Segregated Witness (SegWit), een voorgestelde codeaanpassing ontworpen om blokruimte vrij te maken door bepaalde delen van de transactie te verwijderen. Het doel van Bitcoin Cash is om het aantal transacties dat kan worden verwerkt te vergroten, en supporters hopen dat Bitcoin Cash met deze wijziging kan concurreren met het aantal transacties dat PayPal en Visa aankunnen door de grootte van blokken te vergroten.

Omdat de computerkracht die nodig is om grotere blokken te verwerken sommige kleinere mijnwerkers zou kunnen prijzen, zijn critici bang dat de aanpak van Bitcoin Cash ertoe zal leiden dat macht wordt geconcentreerd in de handen van bedrijven die zich meer en betere apparatuur kunnen veroorloven. Tegenstanders van de vork zijn bang dat dit de consensusgerichte benadering van Bitcoin zal bedreigen, aangezien een klein aantal bedrijven Bitcoin zou kunnen beheersen en in de toekomst sneller veranderingen in de gemeenschap zou kunnen forceren.

Een succesvolle harde vork voor Bitcoin Cash betekent lang genoeg overleven om individuen en bedrijven te verleiden de nieuwe digitale valuta te gebruiken en te mijnen als ze in staat is om substantiële interesse op te bouwen en een kritische massa te bereiken. Zodra dit punt is bereikt, kan Bitcoin Cash echter vaststellen dat het succes anderen ertoe heeft aangezet om hun eigen alternatieve munten te ontwikkelen, wat dezelfde druk zou uitoefenen op Bitcoin Cash die het op Bitcoin Classic had geplaatst. Omdat de kwestie van schaalbaarheid de neiging heeft om voorop te lopen in cryptocurrency-debatten, hebben ontwikkelaars een toenemende blokgrootte gemaakt en verbetert het verwerken van transacties hun hoogste aandachtsgebieden.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Bartkempe, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.