Wat zijn tegenwoordig de meest populaire cryptocurrencies?

Wat zijn tegenwoordig de meest populaire cryptocurrencies?

Handelen in crypto's is geen moeilijke taak, maar het kiezen van een goede en betrouwbare munt wel. In dit artikel beschrijven wij de paar beste cryptocurrencies om deze dagen in te handelen.Het lijkt allemaal zo makkelijk, je koopt bitcoins bij een verkoper, stuurt deze naar je exchange en begint te ruilen naar verschillende altcoins. Waar de meeste mensen niet op letten is; "Is mijn cryptocurrency wel betrouwbaar genoeg en ga ik hier niet heel veel geld op verliezen?".

Bitcoin

De enige echte, de eerste en meest bekende cryptocurrency. Bitcoin fungeert als een digitale goudstandaard in de hele cryptocurrency-industrie, wordt gebruikt als een wereldwijd betaalmiddel en is de de-facto valuta van cybercriminaliteit zoals darknet-markten of ransomware. Na zeven jaar is de prijs van Bitcoin gestegen van nul tot meer dan 650 dollar, en het transactievolume bereikte meer dan 200.000 dagelijkse transacties.

Er valt niet veel meer te zeggen: Bitcoin was er als eerste is er om te blijven.

Ethereum

Het geesteskind van het jonge crypto-genie Vitalik Buterin is opgestegen naar de tweede plaats in de hiërarchie van cryptocurrencies. Anders dan Bitcoin valideert zijn blockchain niet alleen een reeks accounts en saldi, maar ook van zogenaamde staten. Dit betekent dat Ethereum niet alleen transacties kan verwerken, maar ook complexe contracten en programma's.

Deze flexibiliteit maakt Ethereum het perfecte instrument voor blockchain-toepassingen. Maar het heeft een prijs. Na de Hack van de DAO - een op Ethereum gebaseerd slim contract - besloten de ontwikkelaars om een ​​harde vork te maken zonder consensus, wat resulteerde in de opkomst van Ethereum Classic . Daarnaast zijn er verschillende klonen van Ethereum, en Ethereum zelf is een gastheer van verschillende Tokens zoals DigixDAO en Augur. Dit maakt Ethereum meer een familie van cryptocurrencies dan een enkele valuta. Ethereum is ook erg makkelijk te verhandelen op een goede cryptocurrency exchange.

Ripple

Misschien is het minder populaire - of meest gehate - project in de cryptocurrency-gemeenschap Ripple. Hoewel Ripple een native cryptocurrency heeft - XRP - gaat het meer om een ​​netwerk om IOU's te verwerken dan om de cryptocurrency zelf. XRP, de valuta, dient niet als een medium om waarde op te slaan en uit te wisselen, maar meer als een token om het netwerk te beschermen tegen spam.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 remco, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.