Verschillende soorten crypto currency

Verschillende soorten crypto currency

Er zijn veel verschillende soorten crypto currency. Als je je hier in wilt verdiepen is het wel handig om te weten welke er allemaal zijn en waarom je deze beter kunt nemen dan de ander. Er zijn namelijk veel munten die minder bekend zijn dan anderen die ook belangrijk zijn. Bitcoin

De bitcoin oftewel BTC is de grootste en de meest bekende cryptomunt. De koers stijgt hierom ook enorm. Ook wordt het vaak gezien als een geldig betaalmiddel voor bepaalde websites of bedrijven. De koers is in vergelijking met andere crypto currencys de meest stabiele. Hierom zien veel mensen de bitcoin als het betaalmiddel van de toekomst. Dit komt omdat alle betalingen met de bitcoin zonder tussenkomst van de banken komen. Dit maakt daarom ook dat de overheid geen invloed heeft op je geld. 

Ether

Ether of ethereum is de tweede meest bekende crypto currency. Ether wordt gezien als de snelste crypto munt om gebruik van te maken. Ook wordt het gezien als de meest technologisch vooruitstrevende crypto munt. Ook zijn de stijgingen van de koers heel hoog. Daarom is de Ether ook een goede optie om voor te gaan als je wilt investeren in crypto currency.

IOTA

De IOTA of IOT is een hele snelle crypto munt. Naast dat het een snelle munt is, zijn er ook geen transactiekosten. Dit kan je een hele hoop geld schelen als je veel uit wilt betalen van deze munt. Deze munt wordt steeds populairder en ook steeds vaker gebruikt. Daarom is dit ook een hele goede optie om voor te gaan als je wilt investeren in een crypto munt. 

Digibyte

De digibyte is een crypto currency die zich vooral richt op de transacties. Dit maakt dat de transacties bij deze crypto munt zo veilig en snel mogelijk gaan. Daarnaast wordt de munt vooral gericht op de eindgebruiker. Ook is de maker er van best een bekend persoon. Dit maakt dat het een goed vertrouwde crypto munt is. Dit is daarom een zeer goede optie als je op zoek bent naar een goede crypto currency om in te investeren.

Ripple

De Ripple, ook wel XRP genoemd, is een crypto munt die vooral gericht op de financiële wereld. Dit maakt ook dat er meerdere grootbanken verbonden zijn. Door gebruik te maken van de Ripple zorg je er voor dat de financiële handelingen met de crypto currency makkelijker en voordeliger maakt. Dit is niet alleen handig voor grote bedrijven, maar ook voor de particulieren die gebruik maken van deze munt. Daarom is deze munt een van de meest toegankelijke crypto munten om in te investeren. 

Al deze crypto munten hebben zo hun eigen voor en nadelen om gebruik van te maken. Hierbij is de keuze aan jezelf. 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Jzuidema, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.