Beleggen in de Bitcoin

Beleggen in de Bitcoin

De Bitcoin is een crypto currency die steeds populairder wordt. Niet alleen particulieren zijn nu bezig met de bitcoin, maar er zijn ook meerdere bedrijven die bezig zijn met investeren in de bitcoin. Tegenwoordig zijn er zelf volledige bedrijven op de bitcoin gebasseerd. Ook wordt er soms uitbetaald in bitcoins.

 Wat zijn bitcoins?

De bitcoin is een crypto currency. Dit houdt in dat het een digitaal betaalmiddel is. Dit moet je zien als cash geld maar dan online. De koers van de bitcoin schommelt steeds. Dit maakt dat het mogelijk is om er in te investeren. De koers houdt in dat een bitcoin op het ene moment meer waard is dan op een ander moment. Dit maakt dat als je investeerd in een bitcoin wanneer de koers lager is en weer aan het stijgen is dat je hier veel geld mee kunt verdienen. Zo kun je wanneer je vermoed dat de koers weer gaat dalen, het geld uit te laten betalen. Op die manier kun je heel erg veel geld verdienen met een bitcoin. 

Hoe kom je aan bitcoins?

Er zijn een aantal manier mogelijk om een bitcoin te krijgen. De makkelijkste manier hiervoor is het kopen van een bitcoin. Dit doe je gewoon door een simpele transactie via de bank. Dit moet wel via een persoon die zelf al bitcoins heeft. Het is namelijk niet mogelijk om zelf een bitcoin te kopen via het bedrijf die de bitcoin op heeft gericht. Wel is het mogelijk om nieuwe bitcoins te gaan minen. 

Bitcoins minen is ook een populaire manier om aan bitcoins te komen. Het minen van bitcoins gaat door een bitcoin transactie te beveiligen. Dit doe je door wiskunde en de rekenvaardigheid van een computer. Ongeveer elke 10 minuten wordt er een nieuw blok gemined die mee gaat in de blockchain. De miner van de bitcoin ontvangt tijdens het minen van deze transacties een beloning van 12,5 nieuwe bitcoins. De grootte van de beloning wordt elke 4 jaar gehalveerd. Dit maakt dat het minen van bitcoins steeds minder op gaat leveren. Daarom is het slim om hier rekening mee te houden voordat je begint met het minen van bitcoins. 

Het is ook mogelijk om bitcoins te accepteren als betaalmiddel. Zo kun je in sommige winkels betalen met de bitcoin. Er zijn heel erg veel bedrijven die de bitcoin accepteren als betaalmiddel. Daarom is het ook mogelijk om je loon uit te laten betalen in bitcoins. Dit is vaak als freelancer of ZZP'er mogelijk. De opdrachtgevers die je in huren bieden dit vaak ook aan. Ook zijn er sommige vaste medewerkers van bedrijven die uitbetaald worden in bitcoin. Hierbij kunnen ze veel geld verdienen aan de koers van de bitcoin. 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Jzuidema, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.