Vattenfall laat Amsterdammers investeren in zonnepark

Vattenfall laat Amsterdammers investeren in zonnepark

Met het project ‘’Nuon Samen in Zon’’ biedt Vattenfall Amsterdammers de kans om te investeren in een nieuw zonnepark dat wordt aangelegd op het terrein van de Hemwegcentrale. Na eerdere succesvolle crowdfundingsacties voor zonneparken in Velsen en Eemshaven hoopt Vattenfall hiermee 1 miljoen euro op te halen voor de realisatie van het zonnepark. Via deze link kunt u meer informatie vinden over het project ‘’Nuon Samen in Zon’’.Zonnepark Amsterdam

Het nieuw te bouwen Zonnepark Amsterdam zal bestaan uit een totaal van circa 6.440 zonnepanelen. Hiermee is het nieuwe project goed voor een totaal vermogen van 2,06 MW zonne-energie. De kosten om dit park te realiseren lopen op tot 1,9 miljoen euro. Ongeveer de helft, 1 miljoen euro, wil Vattenfall investeren door geld op te halen onder klanten. Deze klanten kunnen tot 8 obligaties kopen tegen een investering van €250,00 per obligatie. Hiermee kunnen klanten de energietransitie een handje helpen, en ze profiteren van een geboden rendement dat kan oplopen tot 4,5%.

 

Rendement

Voor de aankoop van Zonnepark Amsterdam geeft Nuon Samen in Zon B.V. een obligatielening uit met een variabele rente van 2,0%, afhankelijk van de hoeveelheid opgewekte stroom van het zonnepark plus een aanvullende bonus van 2,5% zolang u klant van Nuon bent. De einddatum van de investeringsronde is 24 april 2019. Momenteel is het complete streefbedrag al bereikt maar u kunt zich wel nog aanmelden voor de reservelijst. Hiermee kunt u mogelijk toch nog investeren in dit nieuwe Amsterdamse zonnepark.

 

Vattenfall investeert in Amsterdamse energievoorziening

Op dit moment investeert Vattenfall op diverse manieren in de toekomst van de Amsterdamse energievoorziening. Zo is het naast de aanleg van het nieuwe zonnepark ook hard bezig met het optimaliseren van de warmtenetten. Door het verbinden van diverse warmtenetten maakt Vattenfall het huidige warmtenet nog duurzamer en toekomstbestendiger. Naast deze projecten lopen er nog diverse initiatieven in een voorlopige gezamenlijke investeringsagenda ter waarde van 400 miljoen euro. Hiermee moet Amsterdam is de komende jaren in een hoog tempo verduurzaamt worden.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 JanB, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.