Wat moet je doen om te kunnen beginnen met beleggen?

Wat moet je doen om te kunnen beginnen met beleggen?

De nieuwe beste belegger ter wereld worden? Dan heb je nog flink wat werk te verrichten, want een goede belegger word je niet binnen een dag. Dit vergt de juiste voorbereiding, goede informatie en enige ervaring. Als je wilt weten wat je moet doen om een begin te maken waarin je moet beleggen, lees dan snel verder.

  

Wat is beleggen?

In principe houdt beleggen in dat je geld belegt in iets waarvan de waarde in de toekomst kan stijgen. Neem het beleggen in Bitcoins. De waarde van deze digitale valuta stijgt snel, en als je er geld in belegt kun je hier flink van profiteren. Maar je kunt ook beleggen in aandelen, vastgoed, obligaties maar ook grondstoffen als goud en olie. Waar kun je als beginnende belegger het beste in beleggen? Aangeraden wordt om te beleggen in al de verschillende categorieën. Zo ontdek je wat jou het beste ligt.

 

De voordelen van beleggen

De voordelen van beleggen zijn simpel: je kunt er veel geld mee verdienen. Het verschilt wel wat voor belegger je wilt zijn. Ga je investeren in een onderneming en beleg je op de lange termijn? Hiermee stel je je kapitaal veilig, maar zit er weinig spanning aan. Je kunt ook dagelijks handelen en speculeren voor een maximale opbrengst, dit kan natuurlijk wel risico’s met zich meebrengen.

 

Beginnen met beleggen

Wat heb je nodig als je wilt beginnen met beleggen? Als particuliere belegger kun je via online brokers beleggen. Brokers zijn bedrijven die handelen in aandelen, grondstoffen, valuta en meer. Je kunt hier toegang krijgen tot beurzen over de hele wereld. Als beginnende belegger moet je een rekening openen, dat kan gewoon bij je eigen bank. Natuurlijk heb je ook geld nodig om te kunnen beginnen met beleggen. Je kunt al beleggen vanaf enkele tientallen euro’s per maand. Wanneer je maandelijks ergens 50 euro in belegt, kun je binnen 20 jaar (naar verwachting) al €24.000 hebben.

 

Risico en rendement

Daarnaast moet je voor je begint een duidelijk doel hebben. Risico en rendement vormen de basis van het beleggen. Hoe meer risico je bereid bent te nemen, hoe meer rendement je kunt maken. Je bepaalt dus zelf het risico wat je neemt en je bent dus ook zelf verantwoordelijk voor de gevolgen. Wil je beginnen met beleggen? Je moet je van te voren goed inlezen, maar er is ook een mogelijkheid om eerst te oefenen met demogeld. Zo kun je op je gemak oefenen zonder dat er echte risico’s aan verbonden zijn. Als je voelt dat je er klaar voor bent kun je echt gaan beleggen!

 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 LizaDekkers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.