Geld beleggen: leer van de beste

Geld beleggen: leer van de beste

Wanneer je geld gaat beleggen is het belangrijk om dit op een verstandige manier te doen. Er zijn verschillende tips die je kunt toepassen om betere resultaten te bereiken. Op deze pagina hebben we aan de hand van dit artikel enkele essentiële tips samengesteld waarmee het mogelijk is om betere resultaten te behalen.Tip 1: overspeel je hand niet!

Een belangrijke tip is dat je je hand niet moet overspelen. Wat bedoel ik hier precies mee? Hiermee bedoel ik dat je naar je vermogen moet handelen. Het is niet verstandig om blind geld in te zetten en daarmee in één keer je gehele vermogen te verspelen. Overspeel daarom je hand niet en begin vooral klein.

Bij een gebrek aan ervaring kan het zelfs verstandig zijn om eerst door middel van een demo te oefenen. Op die manier heb je de mogelijkheid om de opties uit te proberen zonder dat je daadwerkelijk geld riskeert. Door je hand niet te overspelen kan je uiteindelijk betere resultaten behalen.

Tip 2: spreid je risico’s

Een ander belangrijk punt is dat je je risico’s zoveel mogelijk moet spreiden. Hiervoor is het belangrijk om ten eerste voldoende diversificatie toe te passen. Wanneer je inzet op bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd, zet je ook niet al je geld direct in op één bepaalde score. Zo gaat het eigenlijk ook met beleggen. Verspreid je geld daarom over meerdere type effecten (bijvoorbeeld aandelen en obligaties) en ook over meerdere individuele effecten (denk aan Apple en Microsoft, graan en goud).

Door een goede spreiding van risico’s toe te passen vergroot je de kans op succes en verklein je de succes op vroegtijdig falen.

Tip 3: gebruik orders

Het is belangrijk om gebruik te maken van orders. Van alle orders is de zogenaamde stop loss misschien wel de belangrijkste. Deze jongen gaat je (beleggings)leven nog regelmatig redden. Met de stop loss geef je namelijk een waarde op waarbij je automatisch je verlies neemt. Op die manier voorkom je dat je in één keer een groot bedrag verliest.

Naast de stop loss kan je ook nog van andere orders gebruik maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de normale order (waarbij je automatisch een positie opent bij een bepaalde waarde) en de take profit (waarbij je bij een bepaalde waarde automatisch je winst pakt). Door de verschillende orders goed toe te passen maximaliseer je je resultaten.

Tip 4: heb plezier

Het leven is al serieus genoeg. Zorg er daarom voor dat beleggen leuk voor je blijft. Dit doe je door niet meer geld in te zetten dan dat je bereid bent om te verliezen. Daarnaast is het belangrijk om jezelf te blijven uitdagen. Stel uitdagende maar haalbare doelen op zodat je het uiterste uit de spreekwoordelijke kan haalt. Succes met je beleggingen!

Gastbijdrage door beleggen.info. Lees hier meer over beleggen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 alex126, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.