Beleggen in Bitcoins heeft dat nog de toekomst? Jazeker!

Beleggen in Bitcoins heeft dat nog de toekomst? Jazeker!

Het was de grote hype van 2017 de Bitcoins. Het brak door van een selectieve groep enthousiastelingen en fanatici die in het digitale geld helemaal hadden omarmd wat resulteerde in een absolute piek in het eind december. Maar er werden ook parallellen getrokken met de internet bubbel van begin 2000. Een opgeklopte markt die kunstmatig omhoog werd gedreven en waar er verdubbelingen plaatsen vonden van wel 700%. En ze kregen gelijk. Begin dit jaar gebeurde dit dan ook, de Bitcoin stortte in. En in de val trok het andere blockchain valuta zoals Ether met zich mee. Maar is de hele blockchain technologie dan een valse farce gebleken. Dat ook weer niet.Waardering vanuit de bankwezen en voor het blockchain principe


Grote instellingen zoals UBS en HSBC hebben hun twijfels over de manier waarop de Bitcoin nu wordt ingezet maar wel een grote waardering voor de werkwijze van de blockchain. Blockchain werkt volgens het principe dat het in een blok keten gegevens zoals overschrijvingen en eigendomsaktes kan vastleggen. Het grote voordeel van dit blockchain principe is dat er transacties kunnen plaatsvinden zonder tussenpersoon door de overheid en de centrale bank. Het kan dus opereren als een independent product. Een ideologie die veel mensen erg aanspreekt. Het tweede sterke punt de blockchain is dat bijna onmogelijk is om deze te vervalsen. Het wordt dan ook zeker als levensvatbaar product door de grote organisaties. Alleen de mening over manier de digitale valuta ingezet dient te worden daar zijn de visies nogal uiteenlopend over.Over het algemeen is men het er over eens dat bitcoins nog het beste floreren in de markten waar traditionele diensten onvoldoende worden geleverd. Dus ja er is nog zeker toekomst in de munt!

De voor en nadelen van de Bitcoin


Het voordeel van de bitcoins is dat de transacties relatief snel kunnen geschieden en dat er geen kosten aan verbonden zijn. Verder kan je er anoniem aankopen meedoen en het is onafhankelijk dus je hebt geen tussenkomst meer zoals we eerder al zeiden van banken en de overheid.
Nadelen zijn er ook, de koers is nog best instabiel en de veiligheid laat hier en daar nog zeker te wensen over. Zo waren er laatst een paar hacks op verschillende wallets. Je kunt je coins namelijk opslaan in een online wallet. Mocht je dit door de laatste berichten en hacks toch niet helemaal meer vertrouwen dan kan je altijd nog kiezen voor een hardware wallet. Hardware coin wallets kan je zelf opslaan op een eigen stuk hardware zoals een beveiligde stick of externe harde schijf. Dan heb je zelf de hand in de veiligheid ervan!

Nieuwe initiatieven voor de Bitcoin opkomst!
Dat er nog steeds een rotsvast vertrouwen is in de blockchain technologie en de Bitcoin is blijkt wel uit de diverse nieuwe initiatieven, zo is er straks tegenwoordig de mogelijkheid om bitcoins te pinnen op Schiphol. En er zijn nu ook automaten die zelfs alleen nog maar bitcoins accepteren. En tegenwoordig kan je zelfs bij bezorgdiensten betalen met een coin. Een ding is duidelijk, de coin is here to stay!
 

Instappen in de Bitcoins, waar te beginnen?


Wat veel mensen zich afvragen is hoe ze op een voorzichtige manier aan deze nieuwe technologie kan beginnen.Want is het zeker leuk om er bijvoorbeeld in het begin in kleine hoeveelheden eens wat mee te gaan beleggen. Via Leerzelfbeleggen.com bieden ze hiervoor een snelle en effectieve manier aan. Dus ook in 2018 raden wij aan om eens een kijkje te gaan nemen in de digitale valuta keuken. Je zult zien dat de technologie zeker potentie heeft, dus het is goed er bekend mee te raken!

 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 Bart, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.