Regeling omtrent btw inkomsten

Regeling omtrent btw inkomsten

Er zijn relatief veel zelfstandige ondernemers in Nederland. Het is voor veel mensen dan ook altijd een aantrekkelijk idee om voor jezelf te beginnen. Er zijn echter niet alleen maar voordelen aan het hebben van je eigen bedrijf. Zo zul je namelijk rekening moeten houden met veel soorten regelingen omtrent het belastingstelsel in Nederland. De Belastingdienst is hier zeer streng mee, een foutje wordt dus afgestraft met een boete of aanmaning. Een van de regelingen waar je rekening mee moet houden is de regeling van de btw belasting, ook wel omzetbelasting genoemd.Wat betekent btw

BTW staat voor belasting toegevoegde waarde, dit is dan ook de waarde die je bovenop de originele prijs betaald. Meestal wordt er over producten 21% btw gerekend. Er zijn ook andere soort tarieven, dit zijn namelijk de 6% en de 9%. De hoogte van het tarief hangt af van het soort product. Deze extra waarde die je boven op de verkochte producten ontvangt als ondernemer zijnde moet je terugbetalen aan de Belastingdienst. Btw berekenen is dus iets dat je ieder kwartaal moet doen. Je zou dit ook door een boekhouder kunnen laten doen.

 

Voor wie relevant

De omzetbelasting is gericht op de zelfstandig ondernemers. Zij krijgen te veel inkomsten binnen door de toegevoegde btw en dit moeten ze terug betalen. Ook geldt deze vorm van belasting voor mensen die inkomsten vergaren uit onroerend goed en huur en voor de mensen die veel klusjes hebben waar ze geld mee verdienen buiten het werk om.

 

Hoe btw te berekenen

Op internet staan er veel manieren voor hoe je de btw kunt berekenen op een product. Maar wat nog handiger is zijn de btw calculators. Die werken als volgt: je voert jouw gewenste prijs in met bijbehorend belastingtarief, en de website berekend voor jou de prijs inclusief en exclusief btw. Dat is natuurlijk honderd keer makkelijker dan zelf aan de gang te gaan met een rekenmachientje en een kladblod!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 flex, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.