Online belastingadvies voor particulieren en ondernemers

Online belastingadvies voor particulieren en ondernemers

De Belastingdienst geeft het probleem al aan in haar eigen slogan "leuker kunnen we het niet maken". Dit zegt wel iets over hoe de gemiddelde Nederlander over belastingen denkt. Vrijwel niemand heeft zin om er tijd, moeite en (laat staan) geld aan te besteden. Met het juiste belastingadvies kan juist (veel) geld bespaard worden. Het inschakelen van een fiscalist hoeft namelijk niet altijd duur te zijn, zeker niet bij een online fiscalist.Waarom belastingadvies belangrijk is
Online belastingadvies voor particulieren en ondernemers is belangrijk omdat het aanzienlijk veel belasting (lees: geld) kan besparen. Het inhuren van een fiscalist betaald zichzelf namelijk altijd terug, zeker als de fiscalist niet te duur is. Een online fiscalist kan dan een uitkomst zijn. Belastingen zijn vaak erg complex, wat voor de gemiddelde particulier of ondernemer niet te begrijpen is. Het verkeerd toepassen van regelgeving en/of jurisprudentie kan leiden tot navorderingen/naheffingen en zelfs boetes.

Voorbeelden van belastingadvies
Stel, u gaat verhuizen. Dit is een complex proces waarbij u te maken krijgt met diverse partijen, waaronder de makelaar en notaris. Bijna niemand denkt na over de fiscale gevolgen van het verhuizen terwijl die er toch echt zijn. Mag u bijvoorbeeld hypotheekrenteaftrek toepassen als de vorige woning nog niet verkocht is? Wat zijn de fiscale gevolgen van het oversluiten van de hypotheek? Dit zijn slechts enkele zaken die spelen bij een verhuizing. Aangezien u het zelf waarschijnlijk al druk genoeg hebt, is het verstandig om uw plannen voor te leggen aan een fiscalist. Hij of zij kan u per situatie de belangrijkste fiscale gevolgen laten zien.

Belastingadvies voor ondernemers
Als ondernemer krijgt u relatief veel te maken met de fiscus. De blauwe enveloppe is voor geen enkele ondernemer onbekend. Belastingadvies voor ondernemers is dan ook geen overbodige luxe om door de rompslomp van regels fiscaal voordeel te behalen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 TaxFix, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.