Afstudeerhoedjes kopen

Afstudeerhoedjes kopen

Afstudeerhoedjes, iedereen kent ze wel vanuit de Amerikaanse TV. Veelal gebruikt na afronding van universitaire studies, maar toch ook regelmatig gebruikt door HBO'ers die blij zijn eindelijk hun opleiding afgerond te hebben. Logisch natuurlijk, het is ook een mijlpaal om trots op te zijn. Maar hoe kom je nu aan zo'n leuk afstudeerhoedje? Allereerst even een korte introductie omtrent dit soort zwarte, vierkante hoedjes. Men vermoed dat de Kelten zijn begonnen met zo'n uniek hoedje. Destijds waren de druiden de eerste die zo'n hoedje op hun hoofd hadden gezet. Op deze manier kon je zien dat het mensen met kennis waren, aangezien de druiden namelijk verstand hadden van vele kruidsoorten. Zo'n zwart, elegant en tegelijkertijd zéér bijzonder hoedje toont dus eigenlijk gewoon aan dat je kennis hebt vergaard rondom een bepaald onderwerp.

Eigenlijk staat zo'n vierkant hoedje dus gewoon symbool voor voortreffelijke kennis, hoewel het hoedje in de middeleeuwen ook voor andere doeleinden werd gebruikt. Zoals wellicht bekend, was het tijdens de middeleeuwen in diverse schoolgebouwen behoorlijk koud. Dit zorgde ervoor dat vele leerlingen een soortgelijk hoedje droegen om zodoende zichzelf te beschermen tegen de kou.

In de middeleeuwen werden zoals wel vaker omschreven, vele symbolen gebruikt en veel symbolen vanuit dit tijdperk zien we in de hedendaagse maatschappij nog altijd terug. Zonder hier al te veel over uit te wijden en het gerelateerd te houden aan deze unieke hoedjes, stond zo'n hoedje in de middeleeuwen dus symbool voor een onderscheiding. Later kon men het ook nog zien als het verkrijgen van een bepaalde graad.

Afstudeerhoedjes kopen is eenvoudig. Het gehele internet staat volgeplempt met dergelijke hoedjes die laten zien dat je eindelijk bent geslaagd voor jouw uiterst moeilijke studie, waardoor je nu eindelijk de zakenwereld onveilig mag gaan maken. In Nederland waren soortgelijke hoedjes tot voor kort niet bijzonder populair, maar inmiddels is ook deze tranditie vanuit Amerika komen overwaaien. Zoals eerder het geval was met bijvoorbeeld Halloween en andere Amerikaanse feestdagen.

De afstudeerhoedjes die online te bestellen zijn, zijn veelal van uitzonderlijk hoge kwaliteit waardoor ze nog jarenlang hergebruikt kunnen worden. Je zou het zelfs een investering voor een dag kunnen noemen indien je er enigszins zuinig mee om gaat, aangezien ze ook eenvoudigerwijs weer doorverkocht kunnen worden. Op deze manier weet je honderd procent zeker dat jouw feestje omdat je geslaagd bent, géén hoge kosten met zich mee brengt.

Indien jij dus zo'n uniek afstudeerhoedje online wil bestellen in plaats van aanschaffen in de winkel zou dit een eenvoudige opdracht moeten zijn, aangezien deze hippe hoedjes inmiddels een ware trend ofwel hype zijn geworden ook onder Nederlandse geslaagde scholieren. Dat we in de toekomst nog maar véél van dit soort leuke hoedjes mogen zien, zodat we er zeker van zijn te beschikken over een uitermate hoog kennis niveau zoals de hoedjes door de Kelten werd gebruikt.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 DaveValkenburg, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.