Clown pak

Clown pak

Een clown is een grappige artiest welke eigenlijk altijd wel geschminkt is. De clown stamt nog vanuit de Romeinse tijd en dan voornamelijk vanuit het Romeinse theater. Toen stond de clown beter bekend als de hofnar of als de commedia dell’arte.Maar uiteindelijk groeien deze personen uit tot de clowns hoe wij ze op dit moment kennen. De clown werd alsmaar populairder en kwam zo uiteindelijk ook in het circus terecht. Soms wordt er met het woord clown een aansteller bedoeld. Het woord komt uit het Engels en betekent onbenul of boerenpummel. Daanraast is het woord clown verwant aan het Nederlandse woord kluns. Ook in Scandinavische talen komen dit soort woorden voor om de betekenis van clown mee aan te duiden. Een ander verhaal wat loopt is dat het woord afstamt van het Latijnse woord colonus. Dit betekent boer. Maar het woord clown bestaat al eeuwen. Zelfs Shakespeare gebruikte dit woord al in zijn theaterstuk Hamlet. De grafschenders worden dan clowns genoemd.
De outfit van een clown is ook een bekende outfit tijdens carnaval of een ander themafeestje. Ook zie je vaak clowns terug op kinderfeestjes of op andere feestjes. Deze vouwen dan vaak balonnen en maken grapjes. Of ze zijn erg onhandig en struikelen over van alles.


Heren
Omdat de clown pak een populaire is tijdens carnaval hier een klein stukje erover. Vooral veel mannen gaan als clown verkleed. Zij zetten dan een grote afropruik op in een gekke kleur of in een regenboog kleur waardoor ze er al gek uitzien. Ook zetten ze een rode neus op want dit is een van de kenmerken van een clown. Daarnaast zijn er hierbij nog special clownspakken welke de hele outfit en beleving af maken. Deze zijn vaak met veel verschillende kleurtjes en verschillende printjes. De broek is een pofbroek. Om het helemaal af te maken kun je een pomp en wat balonnen meenemen en net doen alsof je balondieren gaat maken. Deze outfit koop je in elke carnavalswinkel en daarnaast is het ook makkelijk online te bestellen.

Dames

Voor de dames is de outfit eigenlijk precies hetzelfde. De pruik en de neus zijn sowieso hetzelfde. Alleen het pakje zelf kan een beetje veranderen. Soms zijn deze geaccentueerd zodat het figuur er beter in uitkomt. Ook deze pakken koop je in elke carnavalswinkel en zijn daarnaast ook overal online te bestellen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 yahh, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.