Carnavalskleding matroos

Carnavalskleding matroos

Een matroos is iemand die werkzaamheden verricht aan en op een schip. Het gaat hierbij vooral om de werkzaamheden die ervoor zorgen dat het schip schoon en zeewaardig blijft. Dit betekent dus dat een matroos verantwoordelijk is voor het onderhoud aan het schip en daarnaast maken zij ook het schip schoon.Ook houdt een matroos uitkijk tijdens het varen. En als de matroos werkzaam is op een zeilschip dan moet hij of zij ook de zeilen bedienen tijdens het varen. Er is nog een verschil tussen licht- en volmatrozen.

Lichtmatroos
Een lichtmatroos is een beginnend matroos. Een andere naam hiervoor is een aankomend matroos of een matroos onder de gage. De lcihtmatroos is de assistant van de bootsman en de kwartiermeester op een zeilschip. De taak van een lichtmatroos is om ervoor te zorgen dat de gasten veilig blijven.

Volmatroos
Als de matroos een diploma bezit dan is hij of zij een volmatroos. De matroos kan dan splitsen en knopen en daarnaast kan hij of zij met zeilen en riemen omgaan. Daarnaast kan een volmatroos aan het roer staan en daarnaast kan hij of zij het schip onderhouden. Als er bevelen zijn in verband met reddingsmiddelen moet een volmatroos deze kunnen uitvoeren.

Carnavalskleding matroos
Maar ook tijdens carnaval is een matroos heel erg populair. Steeds meer mensen gaan verkleed als matroos naar het feestje toe. Voor de heren is deze outfit een gestreept shirt (blauw met wit) een blauwe broek tot aan de knie of een lange blauwe broek. Ook kan hij ervoor kiezen om een matrozenpetje op te zetten. Deze outfit is in zijn geheel makkelijk online te bestellen. Ook kan deze gemakkelijk in de winkel gekocht worden. En omdat het om basic kleding gaat vind je het vaak ook in een willekeurige kledingswinkel.

Dames carnavalsoutfit
Ook voor dames is het heel erg populair om als matroos verkleed te gaan. Het gaan dan om een blauw wit gestreept shirt of een hempje in deze kleuren. Daarnaast hoort ere en blauw broekje bij maar kan je ook een blauw rokje aantrekken. Je kunt er ook voor kiezen om een matrozenjurkje aan te trekken, dan ben je in een keer klaar. Natuurlijk maakt een matrozenpet de outfit helemaal af. Deze outfit kun je gemakkelijk online bestellen of in de winkel kopen. Zoals je ziet gaat het om basic kledingstukken dus de meeste standaard kledingwinkels verkopen deze leuke outfit ook gewoon.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 yahh, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.